Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Èxit de les activitats de la setmana de la interculturalitat: “Alcoi és una ciutat diversa, plural i solidària”

La regidora de Benestar Social, Aroa Mira, destaca l’afluència, el bon acolliment i l’interès generat per les intervencions de persones procedents de diferents països que conviuen a la nostra ciutat

L’Ajuntament d’Alcoi celebra el bon acolliment de la programació organitzada al voltant del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, que es commemorava el passat 21 de maig. Amb l’objectiu d’establir ponts de diàleg i propiciar el coneixement mutu, i sota el lema “Entre cultures, les diferències ens enriqueixen”, es van celebrar diferents actes, com la trobada convivencial entre cultures que va tindre lloc divendres passat, 17 de maig, o la taula redona “Coneix les nostres tradicions i cultures”, que va acollir la sala Àgora Oberta aquest dimarts, 21 de maig.

L’edil de Polítiques Inclusives, Aroa Mira, destaca el bon acolliment de totes dues activitats i agraeix els debats i experiències enriquidores propiciades. “La trobada celebrada en la plaça Enric Valor, a la Uixola,  va ser una gran oportunitat per a conèixer gastronomia, balls, jocs i tradicions d’altres països, un verdader acte de germanor que va comptar, a més, amb una gran afluència”. Respecte a la taula redona organitzada en Àgora i en la qual van participar representants d’Ucraïna,  Camerun, Colòmbia, Comunitat musulmana, Poble Sahrauí i el Pakistan “va ser una gran oportunitat per a conéixer com viuen aquestes comunitats, quines són les seues principals motivacions per a migrar, així com les seues inquietuds i opinions”, indica l’edil.

Mira afegeix que “Alcoi és una ciutat diversa, plural i solidària. La interculturalitat que celebrem ens enriquix i volem viure-la en harmonia, facilitant la convivència i buscant punts de trobada entra les diferents cultures”.

Per a concloure les activitats organitzades pel Dia Mundial de la Diversitat Cultural, durant els dies 24 i 25 de Maig des de l’àrea de Cultura està programada l’obra MACARRÓ POWER, de Solo Picó. Es tracta d’un espectacle inspirat en el món del còmic, que reflexiona sobre la immigració.

Entre les sessions programades, aquest divendres, 24 de maig, a les 10.30 hores i en el Teatre Calderón, s’oferirà una representació a diferents entitats socials del municipi implicades, que també estarà dirigida a centres educatius. El públic en general podrà, a més, gaudir d’aquest espectacle el dissabte, 25 de maig, a les 20.00 hores en el Teatre Calderón.


197