Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Gran participació en la Fira Andalusa d’Alcoi

Informació de l’Ajuntament d’Alcoi:

Alcoi va tornar a celebrar aquest cap de setmana la Fira Andalusa després d’un parèntesi de dos anys a causa de les restriccions sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19. Com és habitual va tindre lloc en el recinte de les Aules Verdes, en el barri de la Zona Nord organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi al costat de la Casa d’Andalusia.

El certamen va ser inaugurat el divendres 17 de juny a les 20.30 hores amb l’encesa de llums i la clausura va tindre lloc el 19 de juny al migdia. Cal ressaltar l’alta satisfacció de les persones que han participat, hostalers, grups de música i ball, així com els protagonistes de les exhibicions de cavalls, si bé l’únic punt que han manifestat és el problema que hi ha a mitjan juny per les altes temperatures, especialment amb els animals, que malgrat estar excel·lentment cuidats, és preferible evitar aquesta situació, per això ja s’està estudiant avançar la fira Andalusa al mes de maig de 2023.

La Fira Andalusa d’Alcoi fira està totalment consolidada després de set edicions. És una iniciativa que està plenament integrada en el calendari festiu alcoià, com una celebració més de quantes es duen a terme al llarg de l’any i serveix per a homenatjar a totes les persones andaluses que van deixar arrere la seua terra per a vindre a la nostra ciutat en cerca de treball, que es van establir a la nostra ciutat, integrant-se i sent ja pares, mares, iaios i iaies d’alcoians i alcoianes.

La regidora de Festes, Carolina Ortiz, destaca que «després de dos anys sense poder viure la fira andalusa, hem viscut un cap de setmana magnífic, amb un espai d’oci, actuacions molt variades i una rica gastronomia, amb activitats per a tota la família. Estem ja treballant per a l’edició de 2023, estudiant la possibilitat d’avançar-la al mes de maig, d’aquesta manera intentarem evitar les altes temperatures de juny”.


Notícies relacionades:

290