Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Hui comencen les obres de rehabilitació del Museu Arqueològic ‘Camilo Visedo Moltó’    

 

El museu estarà tancat al públic fins al mes de maig.

 L’actuació és finançada íntegrament per Diputació i Generalitat Valenciana

Hui ha començat l’actuació de Consolidació i posada en valor del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. El projecte va ser adjudicat a l’empresa que va presentar la millor oferta: Llop Proyectos Integrales SL per 446.153,58 euros (IVA inclòs). L’actuació és finançada íntegrament per altres administracions, el 70% procedeix de la Diputació d’Alacant i el 30% restant per la Generalitat Valenciana. El període d’execució serà de 6 mesos, per això fins al mes de maig el Museu estarà tancat al públic.

La reforma del Museu Arqueològic suposarà dur a terme la consolidació i millora de la mitgera i les façanes de l’edifici situat en la placeta del Carbó; la substitució o reparació de la fusteria; la substitució integral del sistema de climatització actual, per un més eficient; i l’adequació de l’edifici a la normativa d’accessibilitat, amb millores en els accessos i l’ascensor o la reforma dels banys, entre altres actuacions. A més, es preveu reparar les humitats existents en el paviment de la planta baixa, així com dur a terme altres actuacions que puguen sorgir i que revisten urgència. (*Com totes les contractacions que fa l’Ajuntament podeu consultar en el perfil del contractant el projecte per tindre més informació).

Recordem que la Diputació d’Alacant sufragarà el 70% del total, procedents del Pla per a la rehabilitació i posada en valor del Patrimoni Arquitectònic de caràcter històric municipal de localitats de menys de 75.000 habitants de la província. Mentre que la Generalitat va anunciar a la fi de novembre la concessió d’una ajuda de 150.000 euros, amb els quals l’actuació estarà totalment subvencionada per part d’aquestes dues administracions.

Segons el regidor de Patrimoni Cultural i Museus, Ignacio Trelis «el Museu Arqueològic, és un edifici renaixentista, declarat Monument d’Interés Artístic Nacional que necessita reformes estructurals i solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Amb aquesta actuació seguirem portant a terme uns dels objectius del nostre govern, tindre una ciutat més accessible per a tota la ciutadania i també millor l’eficiència energètica».

EDIFICI DEL MUSEU ARQUEOLÒGIC

És un palau d’estil renaixentista que es va construir entre 1572 i 1584, i en ell destaca el pòrtic de columnes i la cuidada traça de les seues finestres.

Des de 1945 és la seu del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó, i en el seu interior es mostren col·leccions d’arqueologia, entre les quals destaquen les ceràmiques del Neolític i unes inscripcions ibèriques sobre làmines de plom.

Aquestes col·leccions i l’edifici que les custodia van meréixer en 1962 la declaració de Monument d’Interés Artístic Nacional, i BIC, Bé Interés Cultural del patrimoni valencià i espanyol.

 


245