Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Hui comencen les votacions dels pressupostos participatius 2024

Un total de 28 propostes d’inversió i 7 de despesa corrent han superat els criteris de viabilitat i la corresponent valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament.

 

 

 

El procés de votació dels pressupostos participatius 2024 comença aquest dilluns 4 de desembre a les 12 hores. Finalitzarà el diumenge 12 desembre a les 23.59 hores. Els resultats s’anunciaran abans del 31 de desembre.

Pel que fa a les propostes que es faran, no hi ha un nombre de propostes concret; cada proposta té un cost aproximat i en aquest procés se seleccionaran les propostes més votades fins arribar als 320.000 euros consignats per a inversions i 80.000 euros consignats per a despesa corrent.

Recordem que les propostes han passat per la valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament, així com han hagut de complir amb els 8 criteris de viabilitat. En total han superat aquestes valoracions 28 propostes d’inversió i 7 de despesa corrent. En les votacions es podrà votar un màxim de 5 propostes i dins d’aquestes, com a màxim 3 d’inversió. Adjuntem en una altre document el llistat de les propostes viables i la seua valoració econòmica.
Recordem que els criteris de no-viabilitat d’una proposta són els següents:
1. No és una inversió o una despesa corrent en béns o serveis.
2. El seu cost aproximat supera els 320.000 € per a projectes d’inversió o 80.000 € per a despesa.
3. Està duplicada: ja s’ha fet o ja va a fer-se per part de l’Ajuntament.
4. No és competència municipal.
5. Inconvenients tècnics aliens a l’Ajuntament que impedeixen la seua execució.
6. Falta de concreció per a poder fer-ne la valoració tècnica.
7. Engloba més d’una proposta.
8. No és sostenible: és una proposta que comporta despeses plurianuals que superen la campanya dels Pressupostos Participatius, a més d’un impacte ecològic negatiu.

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. Tenen com a objectiu principal la participació directa de la ciutadania en aquest procés, amb la finalitat d’establir les seues demandes i preocupacions principals en matèria d’inversió i despesa corrent i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.

La quantitat destinada en els Pressupostos Participatius és de 400.000 €, dels quals 320.000 € van destinats a propostes d’inversió i 80.000 € a propostes de despesa corrent en béns i serveis (projectes de sensibilització, activitats).

La regidora de Participació, Aroa Mira, ha animat a participar a la ciutadania: “Ha arribat el moment que la gent puga expressar la seua opinió i decidir que proposades són prioritàries per a dur a terme. Gràcies a aquestes votacions destinarem una part del pressupost municipal per a complir amb l’elecció directa de la ciutadania. Ací tenim una mostra més de com aquest govern escolta a la gent.”
Des de 2014 s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 66 estan finalitzades, 7 estan en procés i únicament 3 encara no han començat per diferents motius. Les dos últimes que han acabat han estat la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina i la instal•lació del vídeo-marcador en El Collao.

 

Les votacions es podran fer en línia en l’enllaç que s’habilitarà i al que podreu accedir a través de la pàgina Alcoiparticipa:

https://alcoiparticipa.com/participa/campanya?lg=ca&idc=NFNJcERYQkh4bjRKTGdENkVHbFJqQT09

o en les urnes que estan situades en els següents punts, en el seu horari d’obertura:

• Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) – C/ Sant Llorenç, 2 i 6.
• Xarxa de Biblioteques Públiques:
◦ Ricardo Senabre: AV. País Valencia, 1
◦ La Uixola: plaça Enric Valor
• Complex Esportiu Eduardo Latorre – Av. Juan Gil-Albert, 6
• Centre Cervantes Jove – C/ Els Alçamora, 1
• Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó – C/ Joan Cantó, 2
• Edifici EPA Oròsia Silvestre – Passeig Ovidi Montllor, 1
• Centre Social Zona Nord – Av. d’Andalusia, 1
• Departament de Serveis Socials zona bàsica 01 – C/ El Camí, 40
• Departament de Serveis Socials zona bàsica 03 – C/ Isabel la Catòlica, 5
• Associació Veïnal Batoi – C/ Carrascar, 5
• Centres de Majors:
◦ Centre de Majors La Plaça – Plaça d’Espanya, 17
◦ Centre de Majors Oliver – C/Oliver, 31
◦ Centre de Majors Zona Alta – C/ La Sardina, 13
◦ UDP – C/ Gabriel Miró, 12

 


251