Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Ja està en funcionament l’aparcament de l’Hospital ‘Mare de Déu dels Lliris’ després de les obres d’ampliació

 

Passa de 102 a 192 places i el projecte contempla posteriors fases en altura. L’obra ha estat finançada al 100% per la Generalitat Valenciana a través dels pressupostos participatius 2021

Ja han finalitzat les obres d’Ampliació de l’aparcament de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris. L’obra va ser adjudicada per l’administració corresponent, és a dir, el Departament de Salut d’Alcoi a l’empresa que va presentar la millor oferta de les 7 que van optar a portar avant aquesta actuació per 443.958,36 euros. L’actuació ha estat finançada al 100% per la Generalitat Valenciana a través dels pressupostos participatius 2021 després de la sol·licitud de l’Associació de Veïns Santa Rosa La Mistera.

Els treballs han consistit a ampliar la zona d’aparcament sobre l’antic heliport, actualment en desús, amb la finalitat de dotar d’un major nombre de places d’aparcament a l’aire lliure, passant de 102 places actuals (sense places adaptades) a 192 places, de les quals 4 són adaptades. Així mateix, han millorat l’accés a l’aparcament així com la circulació interior d’aquest. Fins ara, l’entrada i eixida de l’aparcament s’efectuava per un mateix lloc, pel carrer de Santa Teresa Jornet, sent aquest d’ample insuficient per als dos sentits. Aquesta millora de l’accés s’ha aconseguit mitjançant l’execució d’una nova eixida de vehicles al carrer de l’Alcalde Francesc Boronat, deixant únicament com a entrada l’accés pel carrer de Santa Teresa Jornet, generant un únic sentit de circulació interior i evitant així l’escanyament existent en l’anterior accés/eixida. L’obra també ha contemplat executar un drenatge en la nova zona d’aparcament format per canalons lineals que capten l’aigua superficial procedent de la pluja i la condueixen mitjançant la disposició de col·lectors enterrats i pous fins a la xarxa municipal de sanejament.

Tant el procés d’adjudicació com el projecte de la construcció, com tots els que fan les administracions públiques, pot ser consultat per qualsevol persona en la plataforma de contractació del sector públic de l’Estat. On podem veure que el projecte contempla posteriors fases per ampliar l’aparcament en altura.

El regidor de Mobilitat, Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca que “aquest aparcament és molt important no sols per a l’Hospital que pràcticament duplicarà el seu aparcament, també per a la gent de la resta d’Alcoi i de les nostres comarques que ve al Verge dels Lliris, i per al barri de la Zona Nord. Moltes de les persones que anaven a l’Hospital havien d’aparcar als carrers més pròxims, la qual cosa provocava que la gent del barri haguera d’aparcar més lluny dels seus propis habitatges”.

 

 


241