Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

La ciutadania alcoiana genera quasi una tona menys de residus en 2023

 

Creix la quantitat de vidre depositada per a reciclar i els residus d’aparells elèctrics i electrònics, xifra que indica que la gent fa ús de l’ecoparc, tant del fix com dels mòbils

Alcoi va generar 21.911,24 tones de residus durant 2023, una quantitat que està quasi mil tones per davall de les 22.738.51 recollides en 2022. Des del departament de Medi Ambient assenyalen que es tracta d’una xifra positiva, sobretot pel que respecta a la fracció “resta”, que disminueix en quasi 300 tones i se situa ja per davall de les 14.500 (3.500 menys que l’any 2017).

També és significatiu que, per primera vegada, se superen les 1.000 tones de vidre recollides. Concretament s’han depositat 1.022 tones d’aquest material, un dels que millor manté les seues propietats i que permet estalviar un major percentatge d’energia i d’ús de matèries primeres durant el procés de reciclatge.

La recollida d’envasos presenta, d’altra banda, una lleugera disminució i passa de 1.243,63 tones en 2022 a 1.132,10 tones en 2023. Sumant això al fet que la fracció “resta” també baixa, això vol dir que s’utilitzen menys envasos.

Altres quantitats que disminueixen són les de la recollida de cartró i de voluminosos. En el primer cas, no es tracta d’una dada representativa, ja que les quantitats recollides depenen del preu del cartró i si aquest puja, l’Ajuntament sol recollir menys quantitat. En el segon cas, pot atribuir-se al fet que en els anys immediatament posteriors a la pandèmia es van realitzar moltes neteges i reparacions en domicilis.

Finalment, destaca l’augment de la quantitat de residus d’aparells elèctrics i electrònics recollits, la xifra més alta des que es té registre i que arriba ja quasi a les 157 tones (en 2022 es van recollir 134,48). Això significa que més gent fa ús dels ecoparcs, tant de l’ecoparc fix com dels mòbils.

Segons destaca la regidora de Transició Ecològica i Medi Ambient, Teresa Sanjuán, “en general les xifres són positives, ja que la reducció de residus, juntament amb la reutilització i el reciclatge són les claus per a reduir l’impacte ambiental i mitigar la contaminació. Des de l’Ajuntament d’Alcoi continuarem treballant perquè cada vegada es generen menys residus i facilitant, al mateix temps, el seu correcte reciclatge”.


238