Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

La Festa alcoiana eixirà al carrer en 2022

A l’espera de la publicació del pertinent protocol de la Generalitat, a l’octubre se celebraran actes festers: Entradetes i Concurs d’Olla, entre altres.

Fructífera reunió de treball entre Junta directiva i els 28 representants dels fiaes alcoianes que van acordar, en la nit del dijous, celebrar Festes de Moros i Cristians a l’abril de 2022. Això sí, atenent a les característiques i limitacions que en eixe moment marque el protocol sanitari. Excepte indeseado gir en l’evolució de la Pandèmia, Alcoi festejarà Sí o Sí, Moros i Cristians en 2022.

L’Associació de Sant Jordi es congratula d’esta decisió que saca de la letargia a una Festa i a uns festers ansiosos de complir amb les seues tradicions centenàries. En paraules de Juan José Olcina, president de l’ASJ “estem molt il·lusionats perquè en l’horitzó trobem una data clau, abril de 2022. La Festa serà capaç d’adaptar-se al moment sanitari, però no estem disposats a passar un any sense Moros i Cristians. Estem realment feliços i animem al poble d’Alcoi a compartir i viure amb alegria esta nou estona. Fa dos anys que anhelem poder afirmar que, Alcoi tindrà Festes”.

Olcina espera mantindre una reunió de treball amb la Conselleria de Sanitat la setmana que ve per a participar del protocol que regirà els actes del pròxim Mig Any, previst per al mes d’octubre.

A l’espera dels detalls d’eixe protocol, l’Associació de Sant Jordi ha decidit, amb el consens dels Primers Tro, una sèrie d’activitats per a este octubre. Finalment, les filaes van rebutjar la proposta de celebrar la glòria infantil, i sí “entradetes”; els caps de setmana per Sant Nicolau i Sant Llorenç. Per descomptat, amb els requisits que marque Conselleria.

A més de la representació del sainet fester, es programarà una gala moro- cristiana, concurs de vedats i concurs d’olleta en la Glorieta. Un concurs d’olleta amb limitació d’aforament, sense música de banda en directe i amb els assistents assentats.

D’un altre costat, l’Associació estudia traure al carrer un acte fester durant el cap de setmana central del Mig Any.

Totes estes activitats, previstes per l’ASJ, hauran d’estar ratificades per la Conselleria.

1097