Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi Cocentaina Muro d´Alcoi

La nova concessionària implanta un trajecte nou i dos directes per sentit, però allarga a dues hores i mitja la duració

L’Ajuntament d’Alcoi ha demanat una reunió urgent amb la Direcció General de Transports i Logística de la Generalitat Valenciana per a demanar explicacions sobre els canvis a pitjor que ha experiementado el servei d’autobusos entre la ciutat i València des de l’inici d’aquest mes. A més, ha sol·licitat abordar en aqueixa mateixa trobada la situació de l’estació d’autobusos, que es troba en uns uns llimbs legal des de fa ja més de 26 anys, tal com va publicar aquest periòdic fa algunes setmanes.

La petició de la reunió ve arran del canvi de concessionària del servei 1 de febrer, que ha deixat de ser prestat per l’empresa Travicoi, del grup Transvia Go, per a ser oferit pel Grup Alsa. Això ha portat amb si diverses modificacions en el servei, algunes de les quals han generat crítiques per part dels usuaris ja des d’un primer moment. Ja ho va advertir a principis d’aquesta setmana el grup municipal de Guanyar Alcoi, posant l’accent que ja majoria dels trajectes han passat a durar dues hores i mitja, més fins i tot que el tren, la lentitud del qual és de sobres coneguda. A més, s’han suprimit totes les parades que es feien a Alcoi i València, excepte les de les respectives estacions.

L’equip de govern fa també seues les queixes de Guanyar, i denúncia el “malestar” que s’ha generat entre els usuaris per “la falta d’informació” i pel fet que s’han anul·lat tots els abonaments que estigueren vigents amb l’anterior concessionària, amb la consegüent pèrdua de viatges i de diners per als afectats. Sobre el paper, a simple vista, podria semblar que el servei ha millorat, ja que la línia ha passat de comptar amb cinc expedicions per sentit de dilluns a divendres a sis, i els caps de setmana de tres a quatre; a més, dos dels trajectes per sentit són directes. No obstant això, també han empitjorat algunes coses.

Dos dels quatre serveis restants de dilluns a divendres, que parisquen també a Cocentaina i Muro, han passat a realitzar-se per Gandia, la qual cosa permet que torne a haver-hi un autobús directe entre l’Alcoià i El Comtat i la capital de la Safor, però això incrementa el temps de viatge amb València ja que el trajecte és més llarg. Així mateix, els recorreguts que es fan per Xàtiva entren en aquesta localitat, al contrari que abans, quan només ho feia un i sota demanda, amb la qual cosa també s’allarga el viatge. En definitiva, els autobusos no directes entre Alcoi i València han passat a tardar dues hores i mitja a fer el recorregut, bastant més del que tarda el tren si no cal fer transbord a Xàtiva.

 


243