Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

La Policia Local va realitzar un total de 125 intervencions durant les Festes de Moros i Cristians

L’Ajuntament d’Alcoi informa:

 

Els dies en què van tindre més intervencions van ser el de les Entrades amb 45 i Sant Jordi amb 42. El dia de l’alardo van realitzar 34 i el dels Músics 24, totes elles a més del seu treball habitual en les Festes

 

La Policia Local d’Alcoi ha realitzat un total de 125 intervencions entre el 21 i el 24 d’abril, dins del dispositiu especial per a les Festes de Moros i Cristians. Indiquen que ha sigut un any “normal” com els previs a la pandèmia amb un nombre d’incidències usual i sense problemes extres a causa de la pandèmia.

 

El nombre més alt d’intervencions s’ha donat col·laborant amb sanitaris, un total de 23, dos d’ells a domicili. En aquest sentit cal ressaltar l’actuació durant l’entrada mora en la qual van facilitar l’accés d’un vehicle sanitari al carrer Sant Nicolau i van col·laborar en la seua retirada per La Cordeta mentre intervenien els metges. Els familiars de la persona que va ser atesa es van posar en contacte amb la policia per a informar que l’afectat afortunadament està evolucionant de manera molt favorable. També van reiterar el seu agraïment a tots els mitjans d’emergències desplegats per la seua professionalitat, així com al públic i organització de l’entrada per la seua comprensió i empatia.

 

La Policia Local també va tindre una actuació important en l’accident ocorregut en la fira per una fallada mecànica el diumenge, a conseqüència del qual quatre xiquets van resultar ferits lleus. A més de precintar l’atracció, van col·laborar en el trasllat dels familiars a l’Hospital. Cal indicar que l’atracció va reobrir en la vesprada del dilluns després de supervisar-la, esmenar l’avaria i superar satisfactòriament la nova inspecció realitzada. Cal assenyalar que l’atracció comptava des del primer moment amb tots els permisos necessaris i amb la inspecció inicial per a poder funcionar, i el succeït es va deure a una avaria.

 

A més d’aquestes intervencions van realitzar un total de 6 denúncies, va haver- hi també 6 actuacions per sorolls i molèsties, 1 d’elles veïnals i 5 d’establiments. Altres treballs rellevants a destacar van ser 12 problemes de trànsit resolts, així com 8 mediacions. Tan sols va haver-hi 5 robatoris/furts. Un total de 3 persones van donar positiu en control d’alcoholèmia i va haver-hi 8 accidents de trànsit sense cap ferit, tan sols danys materials.

 

Quant als dies en què van tindre més intervencions van ser el de les Entrades amb 45 i Sant Jordi amb 42. El dia de l’Alardo van realitzar 34 i el dels Músics 24. Totes aquestes actuacions dins del dispositiu especial de les Festes de Moros i Cristians en la qual cada dia van duplicar el nombre d’agents dels torns habituals, van treballar una mitjana de 73 policies per dia, és a dir, en total sumant tots els torns van ser 292 durant les Festes. Habitualment entre setmana cada dia treballen 37 agents i els caps de setmana prop de 30.

 

“Vull agrair la gran faena duta a terme per tots els cossos de seguretat, sanitaris i operaris, especialment a la Policia Local que és el cos més pròxim a la ciutadania i que ha fet un esforç extra no sols per a garantir la seguretat, també la bona convivència i ha facilitat el normal desenvolupament de tots els actes. Era un any complicat després de dos anys sense festes i una pandèmia, i gràcies a la seua gran labor tot ha discorregut amb la normalitat més gran possible”, ha destacat l’edil de Seguretat, Raül Llopis.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

273