Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UA UPV

La Universitat Sènior del Campus d’Alcoi de la UPV coneix més sobre els Moros i Cristians gràcies a un projecte europeu de la Universitat Permanent de la UA

La Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant (UPUA) ha organitzat una activitat conjunta amb la Universitat Sènior del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). L’objectiu del projecte ha sigut conéixer els tresors culturals immaterials europeus. Concretament, destaquen els Moros i Cristians, el Tribunal dels Aigües o el Misteri d’Elx.

‘Gaudeix els tresors immaterials d’Europa’ és el títol de l’activitat que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Edifici Viaducte. LA UPUA ha participat en aquest projecte i han volgut compartir amb la Sènior de la UPV a Alcoi l’experiència que ha suposat realitzar aquest treball de recerca. La principal novetat ha sigut la presentació del projecte In-cult, una nova manera de treballar amb majors, dins del marc del projecte europeu Erasmus + In-cult. A més d’Espanya, també han pogut conéixer les tradicions de països com Bulgària, Alemanya, Itàlia, Romania i Sèrbia.

 

La jornada ha finalitzat amb el taller pràctic sobre tresors culturals europeus, basat en activitats de treball en grup amb l’ús dels mòbils, i amb un taller en el qual han pogut jugar a aquest joc desenvolupat per la UPUA.

En aquesta activitat, a més dels estudiants d’Alcoi i Alacant, han acudit els subdirectors del Campus d’Alcoi, Lucía Agud i José María Gadea; i Marian Aleson, directora de la UPUA. El projecte ha sigut presentat pels estudiants de la Universitat Permanent de la UA, Isabel Ordóñez, Rafael Arenillas i María Egido.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

224