Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’acte de lliurament de la Medalla d’Or i títol de Fill Predilecte a Antoni Miró serà el 17 de setembre en el CADA

La proposta de reconeixement a l’artista ha aconseguit un total de 507 adhesions de particulars i col·lectius, així com moltes altres que no s’han inclós per presentar-se fóra de termini

L’acte per a entregar la Medalla d’Or d’Alcoi i distingir com a Fill Predilecte de la ciutat a l’artista alcoià Antoni Miró tindrà lloc el pròxim 17 de setembre a les 19.00 hores. Es tracta d’un acte obert a la ciutadania en general, encara que a causa dels protocols sanitaris marcats per la Covid-19, és necessari confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a alcaldia@alcoi.org.

Tres dies abans, el 14 de setembre, a les 13:30 hores, se celebrarà el ple municipal extraordinari en el qual l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, llegirà la ponència que s’argumenta el perquè d’aquests reconeixements. En aquesta sessió plenària s’informarà també de les adhesions formalitzades durant el període obert per a tal fi, que va abastar del 2 d’agost al 5 de setembre. En total, s’han rebut dins de termini un total de 507 adhesions de col·lectius, institucions i particulars, encara que moltes altres han sigut desestimades per presentar-se fóra de termini.

Entre les adhesions d’institucions i col·lectius destaquen algunes com les de la Conselleria de Cultura, la Xarxa Lluis Vives que engloba a les universitats públiques valencianes o nombrosos ajuntaments, com ara els d’Alacant, Cocentaina, Xàtiva, Xàbia o Xixona, entre d’altres.

En anteriors ocasions, la medalla d’Or de la ciutat ha sigut entregada a personalitats com Camilo Sesto, Ricardo Senabre, Isabel-Clara Simó, Juan Gil Albert, Ovidi Montllor, Estimant Blanquer, o Ramón Castañer, entre altres. També ha sigut atorgada a títol col·lectiu a la Universitat Politècnica de València, Assemblea Local de la Creu Roja o el Cos de Bombers d’Alcoi, i recentment al Círculo Industrial, per posar només alguns exemples.

Toni Miró naix a Alcoi en 1944. Viu i treballa en el Mas Sopalmo. En 1960 rep el primer premi de pintura de l’Ajuntament d’Alcoi. Al gener de 1965, realitza la seua primera exposició individual i funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en 1972 el “Gruppo Denunzia” en Brescia (Itàlia). Són nombroses les seues exposicions dins i fora del nostre país, així com els premis i esments que se li han concedit. Membre de diverses acadèmies internacionals.

En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d’iniciatives, des de les directament artístiques, on manifesta la seua eficaç dedicació a cadascun dels procediments característics de les arts plàstiques, fins a la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

Cal destacar així mateix la creació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, duta a terme per la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.

 

Més noticies

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d’Activa Àgora

Redacció

«L’Alcoi modern també és modernista» Opinió de Toni Francés

Redacció

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i, en aquest temps, s’ha consolidat com una de les activitats de la Regidoria d’Educació que més demanda té

Redacció

«Dones literàries», un cicle amb les escriptores més rellevants de la narrativa actual

Redacció

«Avalem Joves» ja ha donat treball en Alcoi a prop de 400 joves

Redacció

“muBoma, un Museu ple de Nadal”

Redacció
1109