Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament concursa les obres de la segona fase de rehabilitació del Museu de Camilo Sesto

 

El pressupost base de licitació és de 559.040,93 euros i el termini màxim d’execució és de 12 mesos


Aquesta actuació està finançada al 60% pels Fons Europeus Next Generation, en concret dins de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica

L’Ajuntament ha tret a concurs les obres de la segona fase de la rehabilitació del Museu de Camilo Sesto. El pressupost base de licitació és de 559.040,93 euros i el termini màxim d’execució és de dotze mesos des de l’inici de les obres, que està previst per a l’últim trimestre d’enguany. El procediment ja està publicat en el Perfil del Contractant, després que haja sigut aprovat per la Junta de Govern d’aquesta setmana, i el termini de presentació d’ofertes finalitza el 26 de juny a les 12 hores.

La segona fase del Museu de Camilo Sesto, que quedarà situat en El Camí 44, en l’edifici de l’antic asil, comprén principalment intervencions de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques i de climatització, i acabats, tant portes com finestres, sanitaris i lavabos.

Actualment estan en marxa les obres de la primera fase de rehabilitació d’aquest immoble patrimonial per a convertir-lo en el Museu de Camilo Sesto. Els treballs estan avançats i s’han centrat en la consolidació, millora de l’accessibilitat i solucionar els problemes de salubritat en la coberta, com també s’està actuant en l’estabilitat dels elements estructurals, i com a millora aportada per l’empresa s’intervé en les bigues del faldó de la coberta al pati.

Recordar que aquestes actuacions són finançades al 60% pels Fons Europeus, en concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica, que serviran per al Museu de Camilo Sesto i per a la Pinacoteca Municipal que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX. Amb la posada en marxa d’aquests dos projectes es completarà un complex cultural en l’immoble que va acollir l’antic asil, al carrer El Camí, perquè ja es troba la sala d’exposicions La Capella en el número 42 i es disposarà el Museu de Camilo Sesto en el 44 i la Pinacoteca en el 38-40. Paral·lelament s’ha treballat en el projecte museístic, en el contingut d’aquest museu.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, assenyala que “les obres de la primera fase avancen a bon ritme, i ja s’han concursat les de la segona, que és l’última fase, per la qual cosa es van complint els terminis i el Museu de Camilo Sesto serà una realitat l’any vinent”. Afig que “amb aquest museu, sumem una extraordinària atracció turística, vinculada a l’alcoià més universal, i complim el seu desig de tindre aquest museu a la seua ciutat natal”. Recordar que en ell podrà veure’s el llegat de Camilo Sesto, així com interessant material procedent de diferents donacions de particulars i d’entitats.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

291