Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix 40.000 euros de Diputació per a actuacions dins del pla local de prevenció d’incendis

 

Durà a terme tres projectes

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la màxima subvenció que permetien les bases de les subvencions de Diputació per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis: 40.000 euros. Es realitzaran tres actuacions amb un import total de 48.671,46 euros, la part restant serà d’aportació municipal.

La primera actuació és la del manteniment del ‘Camí de les Llacunes’ s’han aconseguit 17.857 euros dins de l’apartat B1: Manteniment i/o reparació de pistes forestals i de senderes homologades que permeten l’accés dels mitjans d’extinció o puguen servir com a via de fuita. Les obres consistiran en el reasfaltat dels trams amb clots de la carretera que uneix la carretera Font Roja amb la carretera de Banyeres. És una reparació per trams que han sigut afectats per les pluges i que ha produït arrossegaments i foradades.

Dins de l’apartat B2 de Manteniment i/o reparació d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals (conduccions d’aigua, depòsits d’aigua, punts de vigilància, senyalització, etc.) S’ha aconseguit 17.857 per a la reparació de la instal·lació de xarxa d’hidrants per a la prevenció d’incendis forestals a l’entorn del Mas de la Cova. Ací se substituirà l’antiga canonada deteriorada per nova canonada. A més es repararà i adequarà un xicotet depòsit per a guardar aigua per a vehicles de bombers i la col·locació d’hidrant per a poder accedir a aquest.

Finalment en l’apartat B3 que és el de manteniment de línies de defensa contra incendis forestals amb eliminació de restes (àrees tallafocs, faixes auxiliars, interfície urbana forestal, etc.) s’han aconseguit 4.286 euros per al manteniment de la faixa auxiliar paral·lela a la carretera CV-796 entre la CV-795 i l’àrea d’ús públic del Preventori. Es tracta de disminuir la densitat de pins i desbrossament d’espècies piròfites (argilagues) i deixar espècies autòctones com a ginebre, coscolla, etc. En la finca pública Monte de Sant Cristòfol en els laterals de la carretera que va de l’Alberg Caní al Molí Payá i fins al Preventori.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

289