Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi adquirirà dos autobusos elèctrics amb els Fons Europeus

 

En aquests moments està en marxa el procés d’adjudicació al qual s’han presentat 7 empreses

 

L’Ajuntament d’Alcoi adquirirà dos autobusos elèctrics per al servei de transport públic urbà col·lectiu de la nostra ciutat gràcies al “Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”. En aquests moments està en marxa el procés d’adjudicació per part del personal tècnic del consistori. L’import base de licitació és d’1.258.400 euros (IVA inclòs), s’han presentat 7 empreses i una vegada s’adjudique tindran un termini màxim de 40 setmanes per al seu subministrament.

Tal com indica el plec de condicions, els vehicles a adquirir seran de propulsió elèctrica, disposant com a única font de propulsió l’energia elèctrica emmagatzemada en els seus bateries, que haurà de ser la suficient per a la prestació diària del servei assignat al vehicle sense possibilitat d’efectuar càrregues parcials d’oportunitat durant aquest. L’única recàrrega de bateries s’efectuarà durant la nit en les instal·lacions de l’actual concessionària del servei de transport públic urbà, disposant-se d’un temps màxim de 5 hores per a la càrrega total d’aquestes.

Aquests dos vehicles elèctrics de 12 metres seran emprats en la línia 3 del transport urbà. Sent aquesta línia la que major volum de viatgers transporta i, per tant, en la qual s’aconsegueix una major repercussió de reducció de contaminants per viatger i quilòmetre recorregut respecte al volum total del servei.

“El Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions ens permetrà la millora de la qualitat urbana, el canvi modal en la mobilitat de la ciutat i la millora de la qualitat de l’aire. Inclou actuacions d’adequació de l’espai urbà per a la millora dels itineraris per als vianants; millora de l’accessibilitat de l’espai urbà; implementació de carrils exclusius per a VMP, estacionaments segurs per a bicicletes, etc. Aquestes actuacions, correlacionades entre si, permetran equilibrar el sistema urbà, reduint el dèficit d’espai públic destinat al vianant. Al mateix temps que es busca impulsar la descarbonització de la mobilitat urbana, la millora de la qualitat de l’aire i de la qualitat de vida a les ciutats. Augmentant així el confort urbà i la resiliència urbana de la ciutat”, ha indicat el vicealcalde i regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

 

 


Notícies relacionades:

279