Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi agraeix a la família Ibáñez Monllor la donació de dues obres d’Art

 

La valoració econòmica de les obres d’art podria superar els 3.000 euros.

L’Ajuntament d’Alcoi agraeix a la família Ibáñez Monllor la seua gentilesa amb la ciutat d’Alcoi en donar dues obres d’art. En concret es tracta d’una pintura de Juan Ignacio Burguete Albalat i una altra de Miguel Peidro. La valoració conjunta de les obres està al voltant dels 3.000 euros.

Juan Ignacio Burguete va nàixer a València l’any 1933. Va estudiar dibuix a l’Escuela de Artes y Oficios Artísticos de Madrid  des de 1.945 a 1.950. També va treballar com a dibuixant en publicitat, il·lustració i decoració des de 1.950 a 1.958. En 1.956 comença a dedicar-se al retrat i a la pintura en general amb tota profunditat. En 1.960 entra a formar part de l’Agrupación Española de Acuarelistas de Madrid, així com a l’Asociación de Pintores y Escultores. En 1.964 realitza la primera exposició individual, continuant fins a la data que porta més de setanta realitzades, ja que és la seua absoluta i única dedicació. Entre els retrats duts a terme es troben els de diversos ministres i presidents de Diputació, de Consells d’Administració, d’Entitats Bancàries i empreses diverses, com ara els senyors Martín Villa, Otero Novas, Ortí Bordás, Tinent General Planell, etc. i diversos presidents de Diputació de diverses províncies d’Espanya, així com diversos retrats de S. M. el Rei, dels quals el més important es troba en el Palau de Montjuïc, donat per les Forces Armades.

Per la seua banda, Miguel Peidro va nàixer a Alcoi l’any 1950, on va rebre formació per diferents mestres. És un especialista en la natura i els paisatges. Tal com ell mateix afirma: “La meua passió per la pintura i la naturalesa es mesclen dins de mi mateix. Aquesta és la raó per la qual pinte paisatges. Trobe molta inspiració en la presa de passejos per la naturalesa durant els meus viatges per Europa”. Les seues pintures són vistes per als seus espectadors, una fuita de la vida de la ciutat i un habitatge en la qual es poden connectar amb el poder de la naturalesa.

«Només tenim paraules d’agraïment per la família Ibáñez Monllor pel gest altruista que han tingut cap a la ciutat d’Alcoi. Amb aquesta donació ampliem el nostre patrimoni artístic, amb dues obres de gran rellevància i importància artística  per la col·lecció d’art municipal», ha destacat el regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis.

 


242