Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’ajuntament d’Alcoi inicia un programa per a la realització d’activitat esportiva com itinerari d’inclusió social

Informació de l’Ajuntament

Les Regidories d’Esports i de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi han posat en marxa un programa d’inclusió social mitjançant l’exercici físic i la salut amb l’objectiu de previndre el risc d’exclusió i afavorir la integració mitjançant l’activitat física, normalitzant i promovent la pràctica esportiva en col·lectius desfavorits de la població.

El programa es desenvolupa a les instal·lacions municipals del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre els dimecres en tres horaris diferenciats. L’objectiu és utilitzar la pràctica esportiva com a eina de socialització i inclusió per a persones que per un motiu o un altre actualment es troben en una situació de dificultat.

Dins del programa es desenvolupa una sessió de “Functional” a la setmana. Aquesta sessió és igual que la que es desenvolupa en les activitats del centre esportiu, això sí, adaptant-la a les singularitats del grup i augmentant progressivament la seua dificultat a mesura que els participants milloren les seues destreses i capacitats físiques. Durant el programa es valorarà la modificació d’aquesta sessió per altres de major dificultat, i fins i tot d’activitats de fitness dins de l’aigua.

El programa s’ha estructurat en tres grups: un per a menors de 40 anys, un altre per a persones amb risc d’aïllament social, i un tercer per a persones amb malaltia mental. Es durà a terme durant 8 sessions. La primera va tindre lloc el passat 8 de juny i l’última està prevista per al 27 de juliol de 2022.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, explica que: «La pràctica esportiva no sols engloba la part física, sinó que va molt més enllà, aportant importants beneficis a les persones; també socials i de creixement personal, per això l’esport és una fantàstica eina per al desenvolupament de qualsevol individu o societat. Des de l’Ajuntament seguirem treballant per afavorir la inclusió social de totes les persones».

Per la seua banda, el regidor d’Esports, Alberto Belda, recorda que: «Programes com aquest es poden dur a terme gràcies a la gestió pública del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. Vull agrair la gran tasca de tot l’equip professional que amb aquest programa ajudaran a motivar i afavorir la inclusió en la societat de persones que actualment tenen dificultats per a incloure entre les seues prioritats l’activitat física i la salut com a part dels seus hàbits de vida».


Notícies relacionades:

281