Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi presenta hui la proposta dels pressupostos participatius ‘La veu d’un poble’

 

Va ser la quarta més votada entre les quatre les propostes de Despesa Corrent en els Pressupostos Participatius de 2022

L’IVAM CADA Alcoi acollirà aquesta vesprada a les 20 hores la presentació de la quarta proposta més votada dins de les quatre de l’apartat de Despesa Corrent en els Pressupostos Participatius de 2022. Es titula ‘La Veu d’un poble’ i va tindre 349 vots, quedant per darrere del servei d’atenció a la sexualitat per a la joventut, que començarà la setmana vinent que va tindre 378, ‘FUNtastic House’, la programació de la qual ja està en marxa i va tindre 395 vots, i oci alternatiu per a joves amb 743, proposta que es va desenvolupar amb tant d’èxit que la Regidoria de Joventut estudia seguir amb més activitats.

Pel que respecta a la proposta s’han dut a terme entrevistes a 40 persones de diferents àmbits de la nostra ciutat que han contat les seues vivències. Aquestes entrevistes es podran visualitzar en una web i en un futur també als carrers de la nostra ciutat, ja que s’instal·laran uns punts en els quals a través de la lectura d’uns codis QR es podran veure aquests vídeos. El projecte l’han desenvolupat el fotògraf alcoià Toni Miranda i la filòloga Cintia Gandia que també seran presents en l’acte que obriran la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán i el regidor de Cultura, Raül Llopis i tancarà l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

“Hui presentarem una activitat més dels pressupostos participatius de 2022. Creiem que es tracta d’un instrument molt important que l’Ajuntament d’Alcoi posa a l’abast de la ciutadania mitjançant la qual pot fer propostes per a millorar la nostra ciutat. Amb aquesta ja tindrem en marxa les 4 iniciatives de despesa corrent de 2022. En total ja s’ha executat el 80% de les propostes des que van començar els pressupostos participatius en 2014. Continuarem treballant per a millorar la nostra ciutat i veure totes les propostes sorgides de la iniciativa ciutadana fetes realitat”, indica la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.

Recordem que la proposta més votada dels pressupostos participatius 2022 va ser la d’Oci Alternatiu per a la Joventut. Durant el mes d’agost es van dur a terme 5 activitats diferents en el CCJ sota el títol de ‘Les Nits Joves’. En total va haver-hi 417 participants, superant les expectatives i donat l’èxit s’està estudiant poder seguir amb aquesta mena d’activitats durant tot l’any.

El procés dels pressupostos participatius de 2023 està obert, en concret està en marxa el procés de presentació de propostes. Fins al moment hi ha més de 115. El termini es tanca el 2 d’octubre a les 23.59 hores.


Notícies relacionades:

283