Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi situa sobre el terreny els usos previstos per al futur parc tecnològic de Rodes

Informació de l’Ajuntament d’Alcoi:

Una comitiva municipal formada per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; els regidors d’Ocupació, Alberto Belda; Innovació, Jordi Segura; i Joventut, María Baca; així com per tècnics de diferents departaments, va visitar aquest dimarts les obres per a transformar l’illa de Rodes en parc tecnològic-sociocultural.

Els representants de l’Ajuntament van estar acompanyats per un dels arquitectes de l’equip redactor del projecte de rehabilitació i per l’empresa que redactarà el pla director del futur complex. La visita va servir per a situar sobre el terreny la planificació que s’ha anat duent a terme per a definir les àrees i usos del parc, plantejar i resoldre dubtes i calendaritzar la resta del procés.

Segons subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “Rodes serà un referent de la nova economia a la Comunitat Valenciana, tractor d’ocupació i innovació de tot el territori. Amb tot aquest treball previ, estem concretant com serà eixe ecosistema d’emprenedoria, en un parc que estarà obert també al gaudi de la ciutadania en general”.

La rehabilitació de Rodes per a la seua transformació en parc tecnològic-sociocultural és un dels principals projectes de l’EDUSI-Alcoidemà i està valorat en 7 milions d’euros. D’aquesta quantitat, la Unió Europea finança 3,5 milions d’euros (el 50%) a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d’Espanya 2014-2020, mentre que la Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions i l’ajuntament serà a càrrec dels 900.000 euros restants.

El projecte es completarà amb la creació de l’únic Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) de la Comunitat Valenciana, les obres del qual estan pressupostades en 2,2 milions d’euros, sufragades íntegrament la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

La recuperació de l’illa de Rodes i la seua posada en valor no acaben ací i es completarà amb la restauració dels dos edificis en altura situats al carrer Tibi, anteriorment destinats a habitatges. En ells s’integrarà el centre administratiu, on estaran situades les oficines municipals, una àrea tecnològica i d’investigació en la qual s’instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines per a tallers i reunions i un ‘coworking’ públic.

Aquesta actuació està valorada en altres 2,3 milions, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aportarà el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant.

En total, el projecte de Rodes suposa una inversió de 12 milions d’euros dels quals es preveu que l’aportació de les arques municipals no supere el 25%, gràcies als esforços del consistori per combinar sinergies entre diferents Administracions.

 


240