Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament instarà la Generalitat a incloure Alcoi com a departament de difícil cobertura

La corporació municipal ha aprovat amb els vots a favor del PSOE i Compromís la moció en la qual es reivindica el dret a la sanitat pública, digna i igualitària.

El dilluns 25 de març es va celebrar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina on el grup municipal PSOE va presentar una moció en defensa de declarar l’àrea de salut d’Alcoi de difícil cobertura, després que el Consell donara llum verda a la futura llei de mesures extraordinàries dirigides a garantir l’assistència sanitària integral en el servei valencià de salut. Entre aquestes mesures es troba la falta del departament d’Alcoi dins dels departaments de difícil cobertura.

Aquesta moció, aprovada pel PSOE i Compromís, insta al Govern de la Generalitat a deixar sense efecte el decret amb les noves mesures instaurades, redactar-ne un nou per garantir que Alcoi s’incloga dins dels departaments mencionats, declarar aquest hospital com a hospital universitari i cobrir totes aquelles necessitats sanitàries de la nostra comarca i de tota la Comunitat Valenciana.

Ruben Muñoz (PSOE), primer tinent d’alcalde, ha afirmat que «el dret a tindre una sanitat pública i de qualitat és un dret reconegut constitucionalment com un dret que ens pertany a tots, ja que considerem que qualsevol persona al llarg de la seua vida requereix els serveis sanitaris públics, per tant, no coincidim en el criteri del Consell, que no ha decretat com a zona de difícil cobertura l’àrea de salut d’Alcoi. Aquesta mesura instaurada pel govern de Mazón perjudica a tots els veïns i veïnes d’aquesta zona que veuen limitats les seues possibilitats d’obtindre una sanitat pública, digna, de qualitat i igualitària.»


240