Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament millora els patis dels centres educatius de la ciutat gràcies als Pressupostos Participatius

Els patis actius és una proposta dels Pressupostos Participatius 2021 i ha suposat una inversió de 80.000 euros en els patis dels centres educatius.

L’Ajuntament d’Alcoi està executant una de les propostes més votades als últims pressupostos participatius, el projecte anomenat ‘Patis Actius’ fet per a millorar els patis i els espais exteriors dels centres educatius públics de la ciutat, dels qui el manteniment depén de l’Ajuntament.

Per a dur a terme el projecte s’ha contactat amb aquests centres que són els quatre col·legis públics, les tres escoletes municipals i el CPEE Tomàs Llácer els quals van decidir les seues peticions segons les seues necessitats. La major part de les actuacions ja s’han dut a terme, el pressupost total ha estat de 80.000 euros dividits a parts iguals entre els 8 centres educatius.

Patis Actius EIMA Zona Nord

Per centres, el projecte al Miguel Hernández contempla un sorral, arbres fruitals i pintar un mur. Per a El Romeral un circuit d’equilibri. Una tanca per al pati infantil, decoració d’un mur, sorral infantil, jardineres i cistelles, tauler i xarxes de bàsquet per a Sant Vicent i finalment per Horta Major, casetes de fusta, rocòdrom, taula campestre, futbolí i taula de ping-pong.

Pel que respecta a les escoletes municipals, per a de la Zona Nord li correspon obra i pintura, fusteria, pèrgola al pati i jocs, a la de Batoi, gespa, arbres, viver, sorral, caseta i jocs de pedres i a la del Jesuset, panells, pintura, protector dels pilars, rehabilitar un joc, seients de plàstic, jocs de troncs i conjunts de taules.

Finalment cal indicar que el projecte contempla per al Tomàs Llácer una instal·lació de jocs, para-sols i taules de pícnic.

El regidor d’Educació, Jordi Silvestre destaca que «amb aquesta proposta de pressupostos participatius, s’han pogut complementar i millorar els patis de 8 centres educatius de la ciutat, millorant els propis patis i instal·lacions. D’aquesta forma s’han afegit circuits de jocs, sorrals, arbres o fins i tot s’han ambientat aquests patis, pintant-los, i fent-los més agradables. Totes les propostes han estat treballades amb els centres educatius i han permés portar a terme idees i projectes que ja tenien en ment».

1103