Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’equip Eco Dimoni de l’IES Cotes Baixes subcampió de la 17a edició de la Shell EcoMarathon

 

  • L’equip alcoià ha superat la marca de l’any anterior que ha quedat registrada en 954 km/kWh malgrat les dificultats patides per les inclemències meteorològiques

Alcoi, 26 de maig de 2022. L’equip ECO-DIMONI, del cicle d’Automoció, de l’IES Cotes Baixes, ha participat per dissetena vegada en la Shell EcoMarathon Europe, celebrada en el circuit Paul Armagnac de Nogaro (França) i ha tornat a pujar al podi, com a subcampió de la prova. Durant una setmana l’equip format per Andrea Vila, Raúl Sánchez, Carlos Hernández i Álex Moltó, al costat dels professors Juan Antonio Gómez i Enrique García han treballat per a preparar el DIMONI 3 que va passar totes les verificacions tècniques i de seguretat sense dificultat.

Al llarg de tota la setmana l’equip ha realitzat diferents tandes d’entrenaments per a provar el prototip i millorar, tant el funcionament del vehicle com la marca d’anteriors edicions. El temps i les canviants previsions meteorològiques han obligat l’equip a treballar encara amb més lliurament per a superar les dificultats amb les quals s’ha anat trobant i modificar així la telemetria i eliminar així pics d’energia en els moments d’arrancada.

L’equip ha treballat intensament per a millorar la marca que ha quedat registrada en 954 km/kWh malgrat no haver aconseguit liderar el campionat. En aquesta ocasió la victòria ha sigut per a la Polytech de Nantes, que a pesar que va eixir més tard que l’equip alcoià va aconseguir pujar el llistó fins als 1033 km/kWh. L’equip francés ja suma aquesta victòria en la categoria de Prototips Elèctrics a les collides en anteriors convocatòries en la categoria de Combustió Interna.

Enrique García, un dels professors responsables del projecte educatiu Eco-Domini i que ha acompanyat a l’equip a la competició ha indicat que “el nostre objectiu, com sempre, ha sigut millorar les prestacions del DIMONI 3 per a augmentar la nostra marca, aprendre de la resta d’equips i que la participació en aquesta competició siga una experiència inoblidable per a l’alumnat que ens ha acompanyat, estem satisfets del treball realitzat i per descomptat ens portem dosi d’aprenentatge per a seguir millorar el prototip i poder tornar l’any vinent a conquistar el podi”.


242