Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Les Trobades 2023 arriben a Alcoi

Les Trobades 2023 “Recuperem el Verd amb Carme Miquel” ha visitat aquest dissabte Alcoi

Enguany, les Trobades d’Escola Valenciana reten homenatge a la mestra, escriptora, ecofeminista i activista per la llengua Carme Miquel i Diego. L’entitat agafa l’exemple de Carme Miquel “en la defensa de justícia global i el bé comú des de l’educació i l’activisme, amb fermesa i somriures”. Durant aquestos mesos,
Escola Valenciana ha reivindicat “una sostenibilitat global, que afecte el medi ambient i, també, la cultura, la llengua i l’ensenyament, perquè una societat sostenible és aquella que no hipoteca els seus béns a les generacions futures i que, per tant, cuida el territori i la salut de la seua gent”.

 

Alcoi, l’Alcoià i el Comtat
La XXXIV Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i el Comtat s’ha celebrat aquest dissabte a Alcoi. A l’esdeveniment, organitzat per la Coordinadora Alcoià- Comtat pel Valencià, Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, han participat més de 6.000 persones de l’Alcoià i del Comtat.

 

 

La presidenta de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, Elionor Ortolà i Perles, ha agraït la “implicació dels tres centres amfitrions de la Trobada: el CEIP Horta Major, l‘IES Andreu Sempere i el CPEE Tomàs Llàcer”. “Aquesta Trobada ha sigut un èxit gràcies a la implicació de les i els mestres, les AMPES i l’Ajuntament d’Alcoi”, ha seguit. A més, Ortolà ha destacat el caràcter de les Trobades que “a més de ser una festa per la llengua lúdica i festiva, també és un espai reivindicatiu en què reafirmem un dret fonamental com és el nostre dret a estudiar i viure en valencià”.

L’acte ha arrancat el matí d’aquest dissabte amb una cercavila a càrrec del Grup  Barxell de Dolçaines i Tabals. Aquesta ha donat pas a la ludoteca de jocs tradicionals, de fusta i malabars, tallers Grup Sant Jordi i tallers de muixeranga, a càrrec de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina. Després ha tingut lloc un
passacarrer amb gralles i tabals de la colla castellera Jove Xiquets de Tarragona, que ha realitzat, a continuació, una actuació a la plaça Enric Valor.

La Trobada ha continuat de vesprada amb l’inici dels tallers i paradetes a càrrec de centres educatius, entitats i editorials. A més, s’ha celebrat dos contacontes a càrrec de Carles Cano. Després, ha tingut lloc l’actuació infantil a càrrec de Balla amb ferrall. Per últim, han tingut lloc les salutacions i la cançó de la Trobada. A més, a la nit s’ha celebrat el concert de La Gira d’Escola Valenciana, amb les actuacions musicals de Tito Pontet, Júlia i La Trocamba Matanusca. Manuel Gomicia Giménez; Natàlia Besó Sarrià i Leopoldo Pomares Gonzalo, representants de la Federació d’Educació de CCOO PV; i representants sindicals, institucionals i d’entitats socials de l’Alcoià i el Comtat.

 


246