Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Més de 1.200 persones gaudeixen amb un oci saludable i alternatiu aquest cap de setmana a Alcoi

La nostra ciutat ha acollit els actes de celebració pels drets de la Infància i Trobada de Famílies Acollidores de la província d’Alacant, Jugalcoi en el CCJ i les rutes saludables per Alcoi.

Aquest cap de setmana han tingut lloc a Alcoi tres esdeveniments per a tota la família que han proporcionat una alternativa d’oci saludable i en les quals en total han participat 1.224 persones.

En primer lloc cal ressaltar que la nostra ciutat va ser per primera vegada la seu on es duran a terme els actes de celebració pels drets de la Infància i Trobada de Famílies Acollidores de la província d’Alacant. La jornada va estar organitzada per la Direcció General d’Infància de la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi i es titulava ‘Explora els teus drets’. Diverses entitats van estar situades en les places Ramón y Cajal i Creu Roja, realitzant taller per a la infància. Xiquetes i xiquets, van passar per aquests espais, on cada entitat a través de tallers va donar a conéixer un dret de la infància i es va posar un segell en un passaport que se’ls va facilitar, com a prova que havien conegut els seus drets. En total es van repartir 304 passaports. A més, el CLIA, consell Local d’Infància i Adolescència va repartir les guies del Pla d’Infància i Adolescència Local d’Alcoi. Durant el matí també va haver-hi diverses xarrades i un concert amb ‘The Beatfriends’ que van fer versions de ‘The Beatles’ adaptades a la infància.

Jugalcoi 2021

Igualment podem destacar l’organització de la segona edició de Jugalcoi durant tot el cap de setmana en el CCJ, Centre Cervantes Jove pel qual van passar 800 persones. Aquest és un esdeveniment dedicat als jocs de taula i de rol per a públic de totes les edats, organitzat per diferents associacions i la regidoria de Joventut de l’ajuntament d’Alcoi, té com a objectiu la promoció de l’oci saludable i a més és de caràcter solidari, en aquest cas amb l’associació Tea-Asperger Font Roja-Mariola.

Finalment, cal indicar que ahir diumenge, la regidoria de Salut Pública va organitzar un esdeveniment per a donar a conéixer de les set rutes saludables que tenen entre 2,2 i 5,7 quilòmetres i discorren per l’interior de la ciutat. Es tracta d’unes rutes fàcils per a caminar per l’interior del nucli urbà, que són accessibles per a xiquets, joves i majors, en definitiva per a la família al complet, i suposen una alternativa per a algunes persones a les quals els resulta complicat traslladar-se a la via verda o als paratges que envolten Alcoi. Va haver-hi un total de 120 participants.

“Estem satisfets de la resposta de la ciutadania, ja que hem tingut un cap de setmana ple d’activitats que promocionen els hàbits i l’oci saludable a la ciutat, el que més de 1.200 persones han pogut gaudir amb les amistats i la família. Aquesta demanda que abasta diferents col·lectius ens anima moltíssim a continuar treballant amb les diferents regidories implicades que tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones”, ha indicat la regidora de Joventut, María Baca.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

277