Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Més de 150 persones assisteixen a la reunió informativa sobre les actuacions a la Font Dolça i Sagrado Corazón

 

Alcoi ha aconseguit 9,2 milions dels Fons Europeus per a rehabilitar aquests barris

La sala d’actes de l’IES Corts Baixes va acollir en la vesprada d’ahir una reunió organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi amb el veïnat de Font Dolça i Sagrado Corazón per a informar-los sobre el procés que el consistori portarà terme a partir de la recent concessió de les ajudes rebudes en matèria d’actuacions de rehabilitació dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026. Van assistir més de 150 persones.

En aquesta trobada, l’alcalde; Toni Francés, el vicealcalde; Jordi Martínez, la regidora d’Habitatge; María Baca i l’arquitecte municipal, van informar en concret sobre les actuacions que es duran a terme, la inversió i els terminis. També van resoldre tota mena de dubtes, aclarint per exemple que la intervenció és voluntària i cada comunitat de propietaris ha de decidir si accepta o no la intervenció. Així mateix es va aclarir que durant les obres no serà necessari cap mena de desallotjament i podran continuar vivint a les seues cases.

Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC. No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior. Es tracta d’una operació discontínua que abasta un entorn de 19.656,34 m², on es crearan espais de qualitat que afavorisquen un estil de vida saludable i sostenible.

En Sagrado Corazón s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. A més, es realçarà la vegetació existent en la zona.

La rehabilitació d’aquests dos barris compta amb un total de 9,2 milions d’euros de Fons Europeus dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026. Es tracta de fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència 2021-2026 Next Generation EU, gestionats a través de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. L’Ajuntament serà l’encarregat de tota la gestió d’aquesta inversió que serà de 27.000 euros per habitatge i en la qual cada propietari tan sols haurà d’aportar 300 euros.

Respecte als terminis després de la recent signatura del protocol d’actuació, es procedirà a la licitació de la redacció del projecte, s’espera que estiga finalitzat abans que acabe 2023, passant al concurs de les obres. La previsió és que donen començament en el primer semestre de 2024 i hauran d’estar finalitzades, tal com indiquen les bases de les ajudes abans de 2026.

Cal recordar que Alcoi ha obtingut ja un total de 22,5 milions de fons europeus per a diferents projectes.

L’alcalde, Toni Francés, va destacar que “fa temps que estem treballant  en aquests projectes perquè són dos barris que ho necessiten especialment, amb habitatges que tenen molts anys.Per això hem aconseguit la màxima ajuda possible i ha sigut el tercer projecte millor valorat de tota la Comunitat Valenciana. Aquestes ajudes suposen una oportunitat única i propiciaran una millora en la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes”.

 


Notícies relacionades:

286