Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Més de 2.600 efectius vetlaran per la seguretat en les festes de moros i cristians d’Alcoi

L’objectiu del dispositiu és garantir la seguretat en els actes i als participants en ells, controlar els delictes que es puguen produir especialment en l’extraradi i polígons industrials i la prevenció dels delictes sexuals.

Més de 2.600 efectius vetlaran per la seguretat de les festes de moros i cristians d’Alcoi, “en un important dispositiu” fruit de “col·laboració i coordinació” de les diferents forces de seguretat” per a garantir “unes festes segures”, segons ha dit la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Bernabé ha presidit la junta local de seguretat celebrada a Alcoi amb motiu de la celebració de les seues festes patronals al costat de l’alcalde de la ciutat, Toni Francés. A aquesta reunió també ha assistit el subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, al costat de representants de les diferents forces de seguretat implicades per a coordinar els diferents dispositius amb els quals garantir la seguretat de “els milers de persones” que participen en les celebracions.

Bernabé ha indicat que els efectius que conformen el dispositiu de seguretat prestaran “especial atenció” als principals esdeveniments d’aquestes festes en els quals s’espera “una afluència multitudinària”. Així als efectius estatals -Policia Nacional i Guàrdia Civil- se sumaran agents de Protecció Civil, Policia Local, Bombers, personal de Creu Roja, àrees de salut i personal de les associacions festeres.

L’objectiu d’aquest dispositiu, ha dit Bernabé, és garantir la seguretat en els actes i als participants en ells, controlar els delictes que es puguen produir especialment en l’extraradi i polígons industrials i la prevenció i el control dels delictes sexuals. En aquest últim punt, la delegada ha destacat “com a novetat” i en coordinació amb els quatre punts violeta amb els quals compta la ciutat, un agent de la UFAM que treballarà amb la Policia Local i els serveis sanitaris.


240