Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d’Activa Àgora

«Mudakids»

En aquesta tercera edició han participat 10 projectes empresarials
El Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa en el primer semestre de l’any la III Edició del Programa Activa Àgora, en col•laboració amb el CEEI i amb el finançament de la Diputació d’Alacant. La iniciativa ha tingut com a finalitat donar suport als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals, networking, experiències empresarials i docents externs, així com la instal•lació dels projectes en l’espai Àgora Coworking de manera gratuïta.

Segons Manuel Gomicia, regidor d’Empresa, Formació i Innovació, “és important remarcar que el programa Activa Àgora està donant els seus fruits: està afermant la capacitació dels nous emprenedors d’Alcoi i la comarca i també ha servit per a llançar al mercat noves empreses innovadores, que estan diversificant el nostre teixit productiu”.

Manuel Gomicia estableix, a més, que “la iniciativa s’ha consolidat en aquestes tres edicions. Ja són 30 els projectes que han passat pel programa d’acceleració. Ens està servint per a dinamitzar més encara l’espai Àgora i promoure la creació de noves empreses, de la mà del CEEI, amb els quals tenim una magnífica relació”. I afegeix: “És important que les entitats públiques i institucions privades, universitats, centres formatius, sindicats i associacions empresarials del nostre territori col•laboren entre si per a afermar els processos de desenvolupament des de l’escala local. El nostre futur està en la col•laboració”.

El programa Activa Àgora ha finalitzat amb una sessió de mentoring amb els emprenedors i amb la presentació dels projectes empresarials participants en aquesta segona edició. Per a això, es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Jesús Casanova (Director CEEI Alcoi-València) i Liana Jordá (JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia), sent els projectes presentats Livaneri, Escala Activa, Ñak, MudaKids, Yellow, Sensei Kaizen, Mexi-Pal Group, Hugo Aracil i BioPapers.

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a «MudaKids» de l’emprenedor Jordi Camarasa. Es tracta d’una startup que ofereix a través del seu portal web un servei d’informació de màxim interés per a les famílies amb fills xicotets que es desplacen a una destinació turística o vacacional i necessiten de serveis especialitzats en matèria d’allotjament, restauració, activitats lúdiques, compres, oci o cultura.

Per a Jesús Casanova, Director General CEEI Alcoi-València, “un any més el programa ha sigut atractiu per a emprenedors d’altres municipis, en concret dos d’ells són projectes de Muro. Tenim potencial en aquestes comarques i hem de saber aprofitar-ho. Iniciatives com aquestes són les que fan que es dinamitze Alcoi”. En aquest mateix sentit, Liana Jordá de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia ha destacat que “els joves emprenedors tenim un paper destacat en el desenvolupament empresarial del nostre territori. Creem riquesa i futur i, per això, volem animar a totes les persones emprenedores que tinguen una idea a posar-la en marxa i que aposten pel seu territori. Saben que poden comptar amb el suport d’entitats com la nostra”.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

275