Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Prop de 2.000 persones gaudeixen de Jugalcoi durant aquest cap de setmana

 

Aquest cap de setmana la nostra ciutat ha acollit Jugalcoi i la clausura d’Animalcoi

El passat cap de setmana va tindre lloc la la tercera edició del Jugalcoi en el Centre Comercial Alzamora Alcoi organitzada per la regidoria de Joventut en col·laboració amb Domingueros Alcoi i Amianoël. Prop de 2.000 persones van gaudir d’aquesta activitat que ja s’ha consolidat a la ciutat.

Aquest esdeveniment està dedicat als jocs de taula i rol. Va haver-hi tornejos, sorteig, concursos, presentació de jocs de mà dels seus creadors, botigues i Photocall amb els personatges més mítics de la saga Star Wars. A més com a novetat es va comptar amb la participació d’artistes fanarts, videojocs, llibreries i per la part mes solidària 3 associacions com són TEAS, AFEM i ACOFIVA que van donar a conéixer la seua gran labor. En total va haver-hi 37 expositors.

“Un dels objectius de la regidoria de joventut és la promoció d’iniciatives d’oci saludable. Amb el Jugalcoi, es fomenta la lectura, habilitats com la capacitat d’estratègia, la creativitat, les habilitats socials i el treball en equip, entre altres. És una acció molt positiva i cridanera entre els joves i a més enguany hem ampliat el nombre d’estands especialitzats visibilitzant així al comerç local i comarcal. Tot aquest treball de coordinació s’ha dut a terme gràcies a l’associació de jocs de taula Domingueros Alcoi i Aminoaël, club de rol amb els quals s’ha organitzat de manera conjunta amb l’equip del departament de joventut. És importantíssim per al nostre govern treballar en xarxa amb les entitats de la nostra ciutat, apostant per sinergies i objectius comuns com és en aquest cas el de millorar i ampliar l’oferta d’oci per arribar a cobrir els interessos de la joventut alcoiana..”, ha indicat la regidora de Joventut, María Baca.

ANIMALCOI

És important assenyalar que el cap de setmana va concloure II edició de Animalcoi, el Festival Internacional d’Animació d’Alcoi , i va comptar amb més de 2.500 assistents, més del doble que en 2021.

Durant tres dies, va tindre més de 40 activitats realitzades. En total s’han projectat 4 pel·lícules i 67 curts, i s’han impartit 15 tallers, ponències i masterclass per part de professionals de primer nivell, nacional i internacional. Ha sigut una edició amb temàtica d’animació francesa i que ha comptat amb un gran acolliment internacional, ja que l’organització ha rebut més de 600 curts de 70 països diferents. A més, el cartell de ponents ha estat format per reconeguts productors, cineastes, guionistes, il·lustradors i directors del sector de l’animació.

ANIMALCOI ha sigut organitzat un any més per l’*Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, l’Associació per al Desenvolupament de l’Art i el Disseny (ADDA) i l’Ajuntament d’Alcoi. Tots els actes celebrats durant aquests dies, s’han dut a terme en les instal·lacions de l’IVAM CADA, en la Fundació Mútua Llevant, als cinemes Axion i en les instal·lacions de la pròpia escola.

La directora del festival, Diana Cortés, fa un balanç molt positiu d’aquesta segona edició i la qualifica de “gran èxit i d’un acolliment increïble”. Per la seua part el regidor de Cultura, Raül Llopis destaca “el gran nivell d’aquesta edició que ha permés que Alcoi siga durant uns dies la capital de l’animació no sols de la Comunitat Valenciana, sinó a nivell nacional. La nostra ciutat ha sigut capital cultural per fets com aquest, no sols destaquem en un àmbit, sinó que tenim un gran teixit cultural amb gran rellevància en moltes disciplines, com la música, la dansa, la pintura, el disseny, la fotografia, el vídeo i com no, l’animació”, afirma Llopis, qui recorda que “esdeveniments com aquest no sols són positius per a la cultura, també per a la resta de la ciutat ja que la major part d’assistents són de fora d’Alcoi i utilitzen diferents serveis d’hostaleria, comerç o transport entre altres”.

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

291