Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Sanitat autoritza la Romeria a la Font Roja, amb una sèrie de mesures

El departament autonòmic insta el consistori a seguir les obligacions en matèria de Salut Pública en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per a combatre la Covid-19 i a aplicar el Pla Sanitari per a les celebracions populars

La Conselleria de Sanitat ha autoritzat la celebració de la Romeria a la Font Roja, que tindrà lloc el pròxim 19 de setembre dins dels actes d’homenatge a la patrona d’Alcoi, la Verge dels Lliris.

No obstant això, el departament autonòmic ha recordat a l’Ajuntament d’Alcoi l’obligació de complir amb una sèrie de mesures preventives contra la propagació de la Covid-19. Entre elles, insta a dur a terme les mesures en matèria de Salut Pública per a combatre la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, concretament a aplicar el punt primer del decret, que assenyala l’obligatorietat de portar màscares en l’esdeveniment, excepte per a les persones menors de 6 anys.

Aquest mateix punt estableix que “quan l’activitat siga estàtica es desenvoluparà en llocs o espais delimitats on es puga controlar l’aforament i l’accés, garantint sempre el compliment de totes les mesures establides i el manteniment de la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres”.

A més, quan l’activitat siga itinerant, aquest mateix punt recorda que “s’haurà d’organitzar evitant les aglomeracions, per al que s’establiran els itineraris que el garantisquen i que hauran de ser modificats en qualsevol moment per a complir amb aquesta finalitat”.

En tot cas, la Conselleria recorda que s’hauran de prendre mesures per a reduir la possibilitat que es produïsquen aglomeracions als voltants del lloc on es desenvolupe l’activitat.

A més, la Conselleria recorda l’obligació d’aplicar el Pla Sanitari per a les Celebracions Populars: Normes i Recomanacions (Adjuntem l’enllaç).

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat la seua satisfacció per aquesta notícia. “Ens alegra molt poder a tornar a celebrar una de les nostres tradicions més arrelades i benvolgudes pel poble d’Alcoi i estem convençuts que la ciutadania demostrarà responsabilitat i respectarà aquestes recomanacions, fent que la nostra Romeria es desenvolupe de manera tranquil·la i segura”.

 

Més noticies

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d’Activa Àgora

Redacció

«L’Alcoi modern també és modernista» Opinió de Toni Francés

Redacció

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i, en aquest temps, s’ha consolidat com una de les activitats de la Regidoria d’Educació que més demanda té

Redacció

«Dones literàries», un cicle amb les escriptores més rellevants de la narrativa actual

Redacció

«Avalem Joves» ja ha donat treball en Alcoi a prop de 400 joves

Redacció

“muBoma, un Museu ple de Nadal”

Redacció
1107