Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

S’obri el període de renovació del carnet d’abonat a les instal·lacions esportives municipals

 

Des de l’1 de setembre es pot tramitar a les oficines del Centre d’Esports, mantenint els preus de la temporada anterior i amb la continuïtat de la modalitat d’equip que tan bons resultats va donar

Arranca la temporada esportiva 22/23 a la nostra ciutat i des de l’1 de setembre es pot renovar o tramitar el carnet d’abonat a les instal·lacions esportives municipals.

Els preus i les modalitats de quotes es mantenen respecte a la temporada anterior on es va introduir com a novetat la quota d’equip. Una modalitat d’abonament que suposava un estalvi rellevant per esportista i que es podia complementar amb un abonament suplementari per a ampliar els serveis i equiparar-los al de carnet individual.

“És important destacar que des de fa anys mantenim les mateixes quotes, és a dir, hem congelat els preus i no només això, hem canviat la forma del pagament dels equips el que fa que inclús paguen menys de forma individual a pesar la pujada de l’IPC i dels preus de l’energia i els materials, considerem que la ciutadania ha de poder seguir practicant esport sense haver de pagar més”, explica el regidor d’Esports, Alberto Belda.

Cal recordar que el carnet és gratuït per als menors de 18 anys i que es mantenen els descomptes per als col·lectius.

Recordem que des de la passada temporada hi ha una nova manera de pagar la quota destinada als equips de les diferents modalitats esportives que fan ús regular de les instal·lacions municipals, tant per a les seues sessions d’entrenament com per a la competició.

L’objectiu de la mateixa era establir una quota única per equip la quantia del qual variava depenent de la modalitat (en unes taules de preus perfectament definides) proporcionant d’aquesta manera una major agilitat en el tràmit tant a entitats, clubs, esportistes com al mateix Centre d’Esports i que a més, suposava un estalvi important per esportista respecte a anys anteriors en l’anomenat col·loquialment “carnet del Poli”.

Fins al canvi, cada esportista que practicava una modalitat per equip venia pagant una quota individual, mentre que la proposta consensuada fixa una única quota per equip, que s’ha hagut d’abonar dins d’uns terminis estipulats.

Aquesta nova forma de liquidació es va consensuar prèviament amb els col·lectius i entitats implicades. La resposta dels esportistes i de tots els agents implicats en aquest canvi de sistema d’abonament és molt satisfactòria aconseguint que tots els equips estigueren al corrent del seu pagament, una dada impensable en anys anteriors.

La temporada passada se’n van tramitar 95 quotes d’equip en diferents modalitats com a futbol, futbol sala, bàsquet, hoquei, rugbi, etc.

Les persones amb carnet d’abonat gaudeixen dels següents drets durant la temporada esportiva, tal com queda explicat en l’ordenança:

  • Accés mitjançant la presentació obligatòria del carnet d’abonat a les Instal·lacions Esportives Municipals que tinguen establit preu públic.
  • La utilització de la pista d’atletisme, sala d’arts marcials, sala multiusos, galeria de tir amb arc, rocòdrom, pistes poliesportives, camps de futbol i pavellons municipals sempre que els usuaris pertanguen a clubs i/o entitats esportives que participen en competicions de caràcter oficial organitzades per les corresponents Federacions esportives, o en el seu cas participen en competicions d’àmbit local o comarcal reconegudes per l’Ajuntament i que fins i tot no tenint caràcter oficial són organitzades per Associacions legalment constituïdes. En el cas de camps de futbol, pistes i pavellons aquesta utilització quedarà limitada als partits i entrenaments oficials. Qualsevol altra utilització per entitats o particulars haurà de ser autoritzada expressament per la Regidoria d’Esports que valorarà si no ha de liquidar el preu públic que corresponga.
  • La reducció en el preu públic de determinades instal·lacions esportives com a pistes de tennis, pistes d’esquaix, pistes de pàdel i sala de musculació.
  • La gratuïtat en la matrícula per a l’alta com a abonat de les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.
  • La reducció en la quota de determinats preus públics del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.
  • La utilització de vestuaris i dutxes, així com aquells altres serveis, d’acord amb normatives en particular, que puga considerar la Regidoria d’Esports i que en el seu moment anuncie oportunament. És obligatori per els esportistes que participen en les lligues tant a nivell local, com autonòmic o nacional. Estan exempts els esportistes d’elit.

A més aconseguiran descomptes en diferents establiments d’Alcoi presentant el carnet d’instal·lacions esportives.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

274