Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Tallers gratuïts de rap per a fomentar la igualtat en les comarques de la mà de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

El Departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix un taller per a joves entre 12 i 18 anys que té com a objectiu promoure la igualtat a través de la música, proporcionant ferramentes per a la composició de cançons de rap que servisquen per a la denúncia d’actituds masclistes i combatre el maltractament.

L’activitat estarà impartida per la rapera alcoiana Zeta A i es desenvoluparà en tres sessions, a les quals es descobrirà la història del hip-hop i el paper de la dona a la cultura urbana, i també es treballarà les ferramentes per a la composició de lletres de rap, com les estructures i els diferents tipus de rima amb l’objectiu de compondre una cançó i rapejar sobre una base instrumental.

El taller es durà a terme al Casal de la Joventut de Banyeres de Mariola els dies 27 de maig, 10 de juny i 1 de juliol; a la Casa de Ferro de Muro el 3 i el 17 de juny, i el 8 de juliol; i a Cocentaina els dies 19, 20 i 21 de juliol, en horari de 17.30 h a 19.30 h. L’assistència és gratuïta però es requereix inscripció a l’àrea de joventut del municipi o mitjançant els formularis en línia habilitats a tal efecte.

Hui en dia encara hi ha molts gèneres musicals fortament masculinitzats, com és el cas del rap. Tot i que als últims anys ha augmentat la presència de dones, encara és un món en què aquestes estan en segon pla. A més, encara es poden trobar cançons amb lletres masclistes i discriminatòries. És el moment de trencar amb els estereotips i promoure que les noves generacions aprofiten aquesta potent via d’expressió per a transmetre missatges reivindicatius per una societat més justa.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte del Departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que treballa per a sensibilitzar a la població, especialment la jove i adolescent, en matèria d’igualtat entre dones i homes i per la prevenció de la violència de gènere.

Inscripció al taller de rap a Banyeres de Mariola

Inscripció al taller de rap a Muro

Inscripció al taller de rap a Cocentaina

Talleres gratuitos de rap para fomentar la igualdad en las comarcas de la mano de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

 

  • Los talleres se llevarán a cabo en Banyeres de Mariola, Muro y Cocentaina entre finales de mayo y julio.
  • Cada taller constará de tres sesiones en las que se tratará el papel de la mujer en el hip hop y la cultura urbana, las estructuras utilizadas en el rap, el contenido de canciones con perspectiva feminista y se compondrá una canción.

El Departamento de Igualdad de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofrece un taller para jóvenes entre 12 y 18 años que tiene como objetivo promover la igualdad a través de la música, proporcionando herramientas para la composición de canciones de rap que sirvan para la denuncia de actitudes machistas y combatir el maltrato.

La actividad estará impartida por la rapera alcoyana Zeta A y se desarrollará en tres sesiones, en las que se descubrirá la historia del hip hop y el papel de la mujer en la cultura urbana, y también se trabajará las herramientas para la composición de letras de rap, como las estructuras y los diferentes tipos de rima con el objetivo de componer una canción y rapear sobre una base instrumental.

El taller se llevará a cabo en el Casal de la Joventut de Banyeres de Mariola los días 27 de mayo, 10 de junio y 1 de julio; en la Casa de Ferro de Muro el 3 y 17 de junio, y el 8 de julio; y en Cocentaina el 19, 20 y 21 de julio, en horario de 17.30 h a 19.30 h. La asistencia es gratuita pero se requiere inscripción en el área de juventud del municipio o mediante los formularios en línea habilitados a tal efecto.

Hoy en día todavía hay muchos géneros musicales fuertemente masculinizados, como es el caso del rap. Si bien en los últimos años ha aumentado la presencia de las mujeres, todavía es un mundo en el que estas se encuentran en segundo plano. Además, aún se pueden encontrar canciones con letras machistas y discriminatorias. Es el momento de romper con los estereotipos y promover que las nuevas generaciones aprovechen esta potente vía de expresión para transmitir mensajes reivindicativos por una sociedad más justa.

Esta actividad se enmarca en el proyecto del Departamento de Igualdad de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que trabaja para sensibilizar a la población, especialmente la joven y adolescente, en materia de igualdad entre mujeres y hombres y por la prevención de la violencia de género.

Inscripció al taller de rap a Banyeres de Mariola

Inscripció al taller de rap a Muro

Inscripció al taller de rap a Cocentaina


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

280