Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres Alcoi Alfafara Banyeres Muro d´Alcoi

Tallers gratuïts sobre manteniment de bicicletes i voluntariat amb la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

  • El taller La bici i tu, impulsat pel Departament de Joventut de la Mancomunitat amb la col·laboració de l’IVAJ, es durà a terme al llarg del mes d’octubre a Agres, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Muro, Alfafara i Alcoi.
  • L’activitat, impartida per l’associació sense ànim de lucre Velorecicla i dirigida a joves entre 12 i 30 anys, és gratuïta i permet conéixer la mecànica bàsica de les bicicletes.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix al llarg del mes d’octubre un taller gratuït de manteniment de bicicletes i voluntariat per a joves a diferents municipis de les comarques. Agres, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Muro, Alfafara i Alcoi acolliran La bici i tu, una sessió formativa impartida per l’associació sense ànim de lucre Velorecicla, en què s’aprendrà la mecànica bàsica d’una bicicleta.

 

L’objectiu de l’activitat, que compta amb la col·laboració de l’IVAJ, és fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i com a activitat d’oci saludable, així com disposar dels coneixements bàsics de mecànica per a la posada en marxa i reparació. A més, l’associació Velorecicla, dedicada a la recollida i posada en marxa de bicicletes usades per a donar-les a entitats que treballen amb persones en situació o risc d’exclusió social, explicarà la seua missió i el valor social de les tasques de voluntariat i de la solidaritat.

El primer d’aquests tallers, dirigits a joves entre 12 i 30 anys, serà el pròxim divendres dia 15 al Casal Jove d’Agres. Les persones interessades es poden inscriure al seu Centre d’Informació Juvenil o, en cas dels municipis de menor població, a l’ajuntament. L’associació encarregada d’impartir el taller s’encarregarà de posar bicicletes a disposició de les persones assistents, però, si algú vol portar la seua, també pot fer-ho. Les següents sessions tindran lloc el dijous 21 d’octubre a la Casa de la Joventut de Cocentaina, el divendres 22 al poliesportiu de Banyeres de Mariola, el dissabte 23 d’octubre al poliesportiu de Muro, el dilluns 25 al pati del col·legi d’Alfafara i, finalment, el 29 d’octubre al CCJ d’Alcoi.


234