Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Un total de 340 escolars d’Alcoi participen en una nova edició d’Escola Canta

És un projecte educatiu que consisteix en el treball didàctic i planificat d’una composició musical, creada expressament per un músic contractat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El concert de cloenda d’enguany es realitzarà el divendres 17 de maig de 2024, a les 19 h, a l’Auditori Amando Blanquer de la Zona Nord.

Alcoi tornarà a participar en una nova edició d’Escola Canta. El concert de cloenda d’enguany es farà el divendres 17 de maig de 2024, a les 19 hores, a l’Auditori Amando Blanquer de la Zona Nord. La nostra ciutat està participant en aquest projecte de la Conselleria d’Educació des de la primera edició el curs 2018-2019. Aquesta és la quarta edició perquè el projecte es va interrompre durant la pandèmia.

Escolarts – Escola Canta és un projecte educatiu lligat a la dinamització del plurilingüisme, als centres educatius i al desenvolupament de l’expressió artística musical i escènica. Consisteix en el treball didàctic i planificat d’una composició musical, creada expressament per un músic contractat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Aquesta obra és posada a disposició dels centres participants, els quals, a finals de curs, l’han d’interpretar de manera col·lectiva amb el suport d’una banda de música.

Aquest projecte forma part d’Escolarts, conjuntament amb L’Escola Dansa, L’Escola fa Teatre i L’Escola fa Ràdio. La cantata de l’edició de L’Escola Canta 23-24 porta per títol Els Súper ODS: Aventura 2030, i és obra de la compositora Mª José Belenguer i lletra del Servei d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació.

Interpretaran un total de 7 cançons: Els super ODS, L’illa, La lluita de Maui, En marxa!, Xiques al poder, Si vols i Aventura 2030. Cal remarcar que cada curs s’estrena cantata.

Aquesta cantata serà interpretada el dissabte per l’alumnat de sis centres educatius d’Alcoi, l’Escola Municipal de Teatre, el Conservatori de Dansa i el Conservatori de Música. En total seran 340 intèrprets:

  • Col·legi Esclaves SCJ amb 39 participants
  • CEIP Miguel Hernández amb 40
  • CEIP El Romeral amb 45
  • CEIP Horta Major amb 39
  • CEIP Sant Vicent amb 36
  • CPEE Tomás Llàcer amb 23
  • Conservatori de Dansa amb 42
  • L’Escola Municipal de Teatre amb 16
  • Conservatori de Música amb 60.

La composició serà cantada, interpretada dramàticament, ballada i tocada per la banda juvenil del Conservatori.

“Aquesta és una iniciativa pensada per a potenciar l’ús social del valencià com a eina de convivència mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, una obra musical i escènica creada a propòsit per al projecte educatiu”, explica el regidor d’Educació; Alberto Belda.

 


239