Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Un total de 598 empreses d’Alcoi superen en 2023 el milió d’euros de facturació anual, 49 més que en l’exercici de 2022

A banda d’un augment de la riquesa, aquestes xifres denoten un increment de la creació empresarial, així com de l’ocupació i l’afiliació a la Seguretat Social

El cens d’activitats econòmiques elaborat per SUMA Gestió Tributària reflecteix que en 2023 Alcoi va registrar 598 empreses que superaren el milió d’euros de facturació anual. Això suposa un augment de 49 activitats econòmiques dins d’aquesta franja de cotització respecte a 2022, anualitat en la qual es van comptabilitzar 549 empreses amb més d’un milió d’euros de facturació anual.

Tal com destaca l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, aquest increment representa també un creixement de la riquesa i de la creació empresarial a la nostra ciutat. “És una bona notícia perquè suposa, al mateix temps, un augment de l’ocupació i de l’oferta, així com millors dades d’afiliació a la Seguretat Social, d’acord amb les últimes dades conegudes, que reflecteixen el nombre més alt de persones treballant dels últims 15 anys, amb 17.484 persones afiliades a la Seguretat Social en 2023”.

 

 

L’alcalde subratlla l’esforç col·lectiu del teixit productiu alcoià i l’èxit de les polítiques dutes a terme des del Govern Municipal d’Alcoi en els últims anys per a fomentar la indústria i l’ocupació. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han gestionat en els últims anys ajudes per a la creació d’empreses i comerços, i s’han invertit més de 9 milions d’euros amb l’IVACE per a millorar els polígons, a més d’introduir bonificacions per als qui promoguen la dinamització econòmica, l’ocupació i la transició energètica. “Comptem amb una indústria resilient, capaç de sobreposar-se no sols a la crisi de la bambolla immobiliària de 2008, sinó a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia del Covid o a la gran pujada de preus en materials i subministraments, a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna”, afegeix el regidor.


239