Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres Alcoi Alfafara Balones Banyeres Benasau Beniarrés Benifallim Benilloba Castalla Cocentaina Facheca Gaianes Ibi L´ALCOIÀ L´Orxa Muro d´Alcoi Onil Planes Quatretondeta Tollos

La Diputació ajuda amb 400.000 euros a municipis de l´Alcoià a prevenir la violència de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats

La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop de 400.000 euros per a col·laborar amb els municipis de la província en el desenvolupament d’activitats i plans orientats a prevenir la violència de gènere i afavorir la igualtat d’oportunitats. Més de 110 ajuntaments es beneficiaran d’aquestes ajudes que s’articulen entorn de dues convocatòries.

D’una banda, la institució invertirà 264.627 euros en l’elaboració de programes i activitats que fomenten la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència de gènere. Un total de 101 ajuntaments de la província es beneficiaran d’aquesta partida que contempla, entre altres accions, el desenvolupament de cursos de defensa personal, la posada en marxa de serveis d’atenció psicològica, la realització de tallers d’autogestió o l’impuls de campanyes de sensibilització.

Les ajudes, que van des dels 1.500 als 3.000 euros, arribaran als municipis de L’Alcoià-El Comtat: Agres, Alcoi, Alfafara, Balones, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Fageca, Gaianes, Ibi, L’Orxa, Muro de Alcoy, Onil y Planes.

 

Plans d’igualtat de gènere

D’altra banda, la Diputació sufragarà amb 130.659 euros l’elaboració i avaluació de plans d’igualtat de gènere en 50 municipis de la província; Benasau, Beniarrés, Benilloba, Gaianes, L’Orxa, Plans, Tollos i Quatretondeta, a L’Alcoià-El Comtat.


240