Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
L´ALCOIÀ

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis

La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims mestres d’aquest art

 

El toc manual de les campanes és un bé cultural condemnat a la desaparició. Ara, un documental recull el testimoni dels últims campaners que fan sonar aquests instruments tan arrelats a les melodies dels pobles. La projecció d’aquesta obra audiovisual realitzada pels Campaners del Comtat serà possible gràcies a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, una experiència que recorrerà deu pobles que formen part de l’entitat supramunicipal amb una agenda que comença aquesta setmana i s’estén fins a final d’any.

 

 

Mans, cordes i bronze. Persones que han donat veu al poble’, és el títol sota el qual s’escolten els testimonis que fan parlar les campanes amb un llenguatge únic. Amb el repicar d’aquestes peces imponents, els veïns i veïnes han aconseguit donar a conéixer esdeveniments i notícies, a més de transmetre sentiments i emocions en la comarca.

 

La primera de les cites serà el 21 de juny, en la Biblioteca Municipal de Muro a les 20:30. Posteriorment, Millena, el 28 de juny, a les 19:30, i L’Alqueria d’Asnar, el 5 de juliol a les 22 hores, inicien la programació, i a les quals les segueixen més pobles en els mesos següents.


192