Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Aigües Algueña Ibi La Romana Muro d´Alcoi Novelda Onil Pinoso Sant Joan Sax Tibi

La UA reuneix representants d’una vintena de municipis de la xarxa d’Aules Universitàries

La trobada ha servit per a donar la benvinguda a l’Alguenya, Agres i Balones, les noves incorporacions

La UA ofereix als municipis de la xarxa d’Aules una àmplia varietat d’activitats culturals i divulgatives de producció pròpia

Alacant. Dilluns, 5 de novembre del 2022

La Universitat d’Alacant ha reprès la trobada anual amb representants de la seua xarxa d’Aules Universitàries, després de tres anys d’aturada motivats per la pandèmia. La trobada va tenir lloc divendres passat a les instal·lacions del Museu Universitari (MUA) i va reunir representants de quasi una vintena de municipis: el Pinós, Aigües, Ibi, Muro, Bigastre, Onil, Polop, la Romana, Novelda, Guardamar, Benimantell, Tibi, l’Alguenya, Sant Joan, Sella, Altea, Saix.

La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, els va donar la benvinguda i va explicar que «l’objectiu és crear un espai de trobada i de retrobada, ja que des de l’any 2019 no es fa aquest tipus de reunió amb les Aules Universitària. També donar la benvinguda a les incorporacions: l’Alguenya, Agres, Balones». Acompanyada per la directora del Secretariat d’Extensió Universitària, Larissa Timofeeva, la vicerectora ha detallat que «des del Vicerectorat de Cultura i concretament des d’Extensió Universitària, oferim una guia sobre els recursos que, des de la UA, es posen a la disposició dels municipis en general i a aquells que tenen Aules Universitàries en particular».

El projecte d’Aules Universitàries, explica Timofeeva, «implica un conveni de col·laboració entre la UA i l’Ajuntament del municipi que detalla la col·laboració de la Universitat d’Alacant per a vertebrar la programació i l’oferta cultural en aquestes localitats, a través d’una bateria d’activitats molt diverses: teatre, dansa, coral, OFUA, conferències, divulgació científica, exposicions i formació per als agents socials, culturals i educatius».

Per part seua, el coordinador tècnic d’Aules Universitàries, Juan David Santiago, detalla que «les Aules Universitàries permeten a la nostra Universitat estar present en el territori, a través d’activitats d’interès per a la societat, i acostar la Universitat als municipis, a les persones i posem en marxa iniciatives d’interès per a la societat».


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

239