Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alqueria d'Asnar, l' Aspe Banyeres Beneixama Biar Camp de Mirra Castalla Elda Generalitat Valenciana Ibi Monòver Onil Salinas Sax Tibi Villena

Balances del año 2022 / Balanços de l’any 2022

En 2022, desde Intercomarcal Tv hemos querido aproximar a nuestros espectadores y espectadoras la voz de alcaldes y alcaldesas, y autoridades provinciales y autonómicas. Para nosotros es importante hacerles llegar toda la actualidad política y municipal de nuestros pueblos en primera persona. Por esta razón y


Al 2022 des d’Intercomarcal Tv hem volgut aproximar als nostres espectadors i espectadores la veu d’alcaldes i alcaldesses, i autoritats provincials i autonòmiques. Per a nosaltres és important fer-los arribar tota l’actualitat política i municipal dels nostres pobles en primera persona. Per aquesta raó i per continuar mantenint aquest esperit informatiu i de proximitat hem preparat aquest balanç del 2022. Bon any nou!

 

XIMO PUIG, PRESIDENT GENERALITAT VALENCIANA

 

ALCALDE L’ALQUERIA D’ASNAR, JAUME PASCUAL

Jaume Pacual, alcalde de l’Alqueria d’Asnar, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. Pascual s’acomiadarà el mes de maig de la primera línia política, després de 44 anys al capdavant de l’ajuntament del seu poble com a alcalde. Jaume Pascual es mostra molt il·lusionat per la continuïtat del projecte il·lusionant que continuaran les noves generacions.

L’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

 

ALCALDE DE ASPE, ANTONIO PUERTO

Antonio Puerto, alcalde de Aspe, hace un balance muy positivo del año 2022. Un año en que se han podido recuperar las actividades culturales y sociales con normalidad. Puerto defiende la importancia de las actuaciones realizadas en el municipio durante estos 12 meses, así como el valor patrimonial, cultural y gastronómico que tiene Aspe. 

El alcalde destaca las importantes inversiones que se han realizado en el municipio, así como las que se llevarán a cabo en los primeros meses de 2023.

 

 

ALCALDE DE BANYERES DE MARIOLA, JOSEP SEMPERE

El servei porta a porta compleix un any i l’alcalde de Banyeres fa una valoració sobre els beneficis fiscals i medioambientals que ha suposat aquest servei. A més, l’alcalde ens parlarà sobre les pròximes inversions del Pla Edificant, la millora del paviment de la Font del Cavaller, els nous lavabos del Parc de Villa Rosario, el cobriment del Pavelló del Poliesportiu, l’apertura d’un accés del carrer la Travessa al carrer la Creu, les obres del nou edifici de l’Ajuntament i la remodelació de la Plaça de l’església.

 

ALCALDE DE BENEIXAMA. VICENTE IBÁÑEZ

Continuar ofreciendo las ayudas e inversiones necesarias para garantizar el bienestar de la localidad son las prioridades para el 2023, junto con la eficiencia energética y paliar los efectos de la crisis energética, mediante la inversión en la inversión en energías renovables.

 

ALCALDESSA DE BIAR, Mª MAGDALENA MARTÍNEZ

Mª Magdalena Martínez, alcaldessa de Biar, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. Martínez destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

A més, Magdalena Martínez ha anunciat que la Mancomunitat de Serveis Socials ha treballat per a tenir un centre de dia, que se situarà a Biar i que comptarà amb amb un pressupostos de més de 2 milions d’euros, que seran a càrrec de la Diputació d’Alacant.

 

ALCALDE DE CAMP DE MIRRA, JUAN JOSÉ ESPADA

Juan José Espadas, alcalde de Camp de Mirra, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. Espadas posa en valor el patrimoni cultural, natural i arquitectònic del municipi.L’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

 

ALCALDE DE CASTALLA, ANTONIO BERNABEU

ALCALDE DE ELDA, RUBÉN ALFARO

Rubén Alfaro, alcalde de Elda, hace un balance muy positivo del año 2022. Alfaro destaca que a lo largo de 2022 se han puesto en marcha programas de ayudas e incentivos que han beneficiado a más de 700 autónomos, pymes y comercios, y los datos de empleo se han situado, no solo por debajo de los niveles previos a la pandemia, sino en niveles similares a los anteriores a la crisis de 2008. 

Asimismo, el Plan Estratégico Elda 2030 y la Agenda Urbana son las dos hojas de ruta para la creación de la Elda del futuro. Y los dos Planes Elda Renace han permitido poner en marcha diferentes inversiones para la transformación de la ciudad.

 

ALCALDE D’IBI, RAFAEL SERRALTA

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. L’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023, com, per exemple, el nou parc comarcal de bombers, les millores en instal·lacions esportives o l’ampliació del polígon industrial.

 

ALCALDE DE MONÒVER, ALEJANDRO GARCÍA

Alejandro García, alcalde de Monòver, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. García posa en valor la importància de la cessió de l’església del Convent de Caputxins per part del Bisbat, la qual cosa permetrà que, a través de subvencions, es puga recuperar aquest històric racó de la ciutat.

L’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

 

 

ALCALDE DE MURO, GABRIEL TOMÁS

Gabriel Tomás, alcalde de Muro, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. Tomás posa en valor la importància de la democràcia i que siguen els ciutadans i ciutadanes els qui decidisquen, per exemple, quin és el millor lloc per a celebrar les desfilades de Festes o com han de ser els parcs i jardins del municipi.

L’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

 

ALCALDESSA D’ONIL, HUMI GUILL

Les obres del Pla Edificant i la remodelació de carrers de la localitat per a construir un Onil més accesible i amable per al veinat ha estat un dels principals objectius a destacar per Humi Guill, alcaldessa d’Onil. A més, l’alcaldessa ha parat especial atenció en la tornada de la Fira “Onil es Mostra” i la I Fira de la Nina. Dos apostes importants per a fomentar el sector comercial, industrial, artesanal, turístic, gastronòmic i cultural de la localitat. Per al 2023, Humi Guill ens ha parlat de les futures intervencions en Patrimoni i Centre Històric.

 

ALCALDE DE SALINAS, ISIDRO MONZÓ

Dar soluciones a la crisis energética motivada por la subida de precios y la sostenibilidad en la gestión de los residuos junto con la inversiones en infraestructuras municipales son algunas de las prioridades para el año 2023

 

 

ALCADESA DE SAX, LAURA ESTEVAN 

El 2022 ha sido un año importante para la localidad de Sax, durante este año Sax se ha convertido en un referente de la recogida y selección de residuos. Un hecho que la alcaldesa de la localidad ha querido reseñar y felicitar a la ciudadanía por su compromiso. Además Laura Estevan ha querido destacar las ayudas al tejido socioeconómico y las obras en calles y parques para construir una ciudad accesible, sostenible e integradora. Para el 2023 la alcaldesa ha querido destacar las inversiones en el futuro auditorio, en el sistema hídrico y la biblioteca, entre otros. 

 

 

 

ALCALDE DE TIBI, JOSÉ LUIS CANDELA

José Luis Candela, alcalde de Tibi, fa un balanç molt positiu de l’any 2022. Un any en què s’han pogut recuperar les Festes en tota la seua esplendor i en el qual s’han recuperat les activitats culturals i socials amb normalitat. Candela assegura que ha sigut un molt bon any per a Tibi en tots els aspectes, com per exemple en matèria esportiva i de posada en valor del medi natural que l’embolica.

Així mateix, l’alcalde destaca les importants inversions que s’han realitzat en el municipi, així com les que es duran a terme en els primers mesos de 2023.

 

ALCALDE DE VILLENA, FULGENCIO CERDÁN

La importancia de las obras de reurbanización de la ciudad de Villena ha sido uno de los puntos destacados de este balance junto con las ayudas a los comercios, la artesanía y la industria de la localidad en 2022;  la presentación del Nodo Logístico del Levante Interior y algunas inversiones y proyectos para el 2023 como el nuevo Pabellón Deportivo, el MUVIM, los juzgados o el parque de Bomberos.


245