Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alfafara Alqueria d'Asnar, l' Beniarrés

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat organitza una programació d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals

  • Es durà a terme la projecció del documental La presó de les dones i un taller de fotografia bordada a municipis rurals.
  • Les activitats, impulsades pel departament d’Igualtat de la Mancomunitat amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, són gratuïtes i tenen com a objectiu treballar al voltant de la dona i la memòria.

 El departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta un programa d’activitats al voltant del 15 d’octubre, Dia Internacional de les Dones Rurals. En aquesta ocasió, es treballarà al voltant de la dona i la memòria amb dues activitats gratuïtes, un taller de fotografia bordada i la projecció del documental La presó de les dones i posterior col·loqui amb els directors, Matilde Alcaraz i Santi Hernández.

Les actuacions es duran a terme a diferents municipis entre els mesos d’octubre i novembre. La primera de les cites serà el 14 d’octubre, quan es passarà el documental a la Casa de la Cultura de l’Alqueria d’Asnar. La presó de les dones narra la història de preses valencianes a l’època franquista i recull els seus testimonis i la repressió de gènere que van patir. Després de la projecció, les persones assistents podran compartir les seues reflexions amb els directors. A més de l’Alqueria d’Asnar, Alfafara i Beniarrés també acolliran aquesta activitat els dies 28 d’octubre i 4 de novembre, respectivament.

D’altra banda, al taller gratuït de fotografia bordada, que durà a terme Filando –projecte guanyador a la darrera edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat–, es treballarà sobre la memòria des de la creativitat i l’art, propiciant un espai en què compartir històries i establir connexions des de la creació de peces artístiques. El taller s’estructura en dues sessions d’hora i mitja, amb una primera part introductòria amb conceptes bàsics de la tècnica i una segona part creativa, a la qual es proporcionaran els materials necessaris. Finalment, es compartiran les creacions i les històries que hi ha darrere de cadascuna d’elles. Els tallers són totalment gratuïts i no es requereix inscripció, i es duran a terme a Gorga –a les escoles els dies 25 i 27 d’octubre–, Millena –a l’ajuntament el 7 i el 9 de novembre– i a Penàguila –al mercat els dies 8 i 10 de novembre–.

Ambdues activitats tenen com a objectiu fomentar la igualtat partint de la memòria com a eix central, i treballant als municipis rurals per tal de visibilitzar les històries de les seues dones i reivindicar el paper que els correspon.

 

 


239