Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Altres El Comtat

Velorecicla realitza la seua primera donació

Velorecicla realitza la seua primera donació

Velorecicla va realitzar la seua primera donació el passat 25 juny a l’ONG Karam, d’Alacant, que dona suport a persones refugiades i migrants. Aquesta associació va demanar una bicicleta a Velorecicla per a donar-la a una persona usuària que la necessitava per a poder desplaçar-se en la seua jornada i tasca laboral.
Velorecicla és una associació sense ànim de lucre que es dedica principalment a arreplegar bicicletes usades, per a reparar-les, posar-les en funcionament i donar-les a entitats que treballen amb persones sense recursos i/o en risc d’exclusió social, o amb diverses problemàtiques o dificultats socials.
Velorecicla vol contribuir a difondre en la societat una cultura de l’ús de la bicicleta tant com a element de transport net, silenciós i ecològic, com d’oci, a més de contribuir a difondre en la societat una cultura de cooperació amb un fi solidari i altruista.
Velorecicla és una associació jove que va nàixer el passat mes d’abril però des que es va fundar l’associació, Velorecicla ha rebut moltes col•laboracions per a fer avant aquest projecte, tant com donacions de bicicletes per part de la població.
Gràcies a aquestes donacions i diferents col•laboracions, Velorecicla ha pogut començar a reformar les bicicletes.
El procés d’arreplega, reforma i donació de bicicletes és el següent:
1. Velorecicla arreplega les bicicletes en desús dels donants. Velorecicla té de moment 3 punts de recollida repartits a la Comunitat Valenciana, que a poc a poc volen anar ampliant.
2. Desmuntatge complet de la bicicleta. Es desmunten totes les peces de la bicicleta deixant només el quadre.
3. Pintada del quadre de la bicicleta, gràcies a la col•laboració del Taller Xapa i Pintura el Pi, Muro d’Alcoi.
4. Muntatge de la bicicleta amb l’ajuda de la tenda Chronos Bike, d’Alcoi. Les antigues peces que poden recuperar-se es reutilitzen. Aquelles peces que pel desús estan velles o trencades, es canvien per unes noves, una gran part d’aquestes són donades per la tenda en línia Santafixie, amb seu a Barcelona.
5. Personalització de la bicicleta, amb els adhesius de Velorecicla donats per Graff Tematic, Alcoi.
6. Per últim, entrega i donació de la bicicleta Velorecicla a una associació o entitat que ho necessite i puga donar una segona vida a aquest mitjà de transport i garantir que una persona puga utilitzar-la en la seua vida, tant com a forma de desplaçament, de fer esport, d’oci o el que calga.

Velorecicla va realitzar la seua primera donació el passat 25 juny a l’ONG Karam, d’Alacant, que dona suport a persones refugiades i migrants. Aquesta associació va demanar una bicicleta a Velorecicla per a un usuari que la necessitava per a poder desplaçar-se en la seua jornada i tasca laboral.
Velorecicla està col•laborant en altres entitats, com ACOVIFA (Alcoi) i el centre de Menors de la Fundació Salud y Comunidad, d’Altea, preparant bicicletes per a l’ús de les persones sòcies o usuàries d’aquestes associacions.
A més a més, Velorecicla té altres tantes bicicletes enllestides per a ser donades a qualsevol entitat que faça la demanda i que la puga necessitar.

Velorecicla està buscant un espai on poder instal•lar el seu taller de mecànica i reparació de bicicletes. Els ajuntaments d’Agres i Alfafara han mostrat el seu interés per a donar suport en aquest sentit a l’associació. En aquest espai ens agradaria poder rebre persones voluntàries que vulguen col•laborar en el projecte.

Velorecicla té a la seua disposició samarretes i conjunts de ciclisme per a qualsevol persona que vulga comprar-ho i poder fer la seua aportació econòmica i donar suport al projecte. La recaptació estarà destinada íntegrament al projecte de Velorecicla, incloent-hi despeses logístiques, de material i peces de recanvi, desplaçaments, etc.

Velorecicla contribueix a la disminució de la generació de residus generats a la nostra societat, donant una segona vida a les bicicletes que estan destinades a convertir-se en escombraries, arreplegant-les, arreglant-les, reformant-les, reutilitzant-les i donant-les a persones que les necessiten.
Dona, reforma, Velorecicla!


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

270