Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Algueña Aspe Beneixama Biar Camp de Mirra Canyada Elda H. de las Nieves H. de los Frailes La Romana Monforte del Cid Monòver Novelda Petrer Pinoso Salinas Sax Villena

Monòver acollirà la I Fira Comarcal de Formació Professional de l’Alt i Mitjà Vinalopó

 

  • Se celebrarà el 17 de març al Pavelló Esportiu Municipal de Monòver a partir de les 9:00 hores.

Monòver, Divendres, 10 de març de 2023.- Les Regidories d’Educació, Desenvolupament Local i Joventut de l’Ajuntament de Monòver han anunciat la pròxima celebració de la I Fira Comarcal de Formació Professional de l’Alt i Mitjà Vinalopó, organitzada des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Es durà a terme el pròxim 17 de març durant tot el matí, en concret, en horari de 9:00h a 14:00h al Pavelló Esportiu Municipal de la localitat. Cada any serà l’amfitriona una localitat diferent.

Els municipis que col·laboren en aquesta Fira Comarcal FP són Aspe, Elda, Novelda, Petrer, Villena, Monforte del Cid, Monòver, El Pinós, Sax, Biar, Salines, Alguenya, Beneixama, Cañada, el Camp de Mirra, Fondó de les Neus, Fondó dels Frares i La Romana, deu d’aquestes divuit localitats tenen oferta formativa en FP.

Aquesta fira està orientada a centres educatius, empreses, ciutadania, entitats, persones a l’atur, etc. Una fira que mostrarà el Sistema integrat de Formació Professional en l’Alt Vinalopó i Vinalopó Mitjà.

En concret, la població destinatària és l’alumnat de 6é de primària de Monòver, 3r i 4t d’ESO, Cicles Formatius GB i GM, Batxillerat, EPAs, Famílies (AMPA), persones en l’atur i treballadores, així com la resta de la ciutadania interessada.

Les divuit famílies professionals que s’oferten són, entre d’altres, activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, comerç i Marketing, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, hostaleria, turisme, informàtica, sanitat, tèxtil, transport, etc.

A més a més, també es preveu una zona d’empreses on s’invitarà a empreses creades per professionals titulats de Formació Professional perquè siguen referents positius, de famílies diferents, hi haurà professionals de la comarca, entitats i empreses de la comarca, associacions empresarials… I es donarà la possibilitat de donar a conéixer com enviar Currículums, portals d’ocupació…

Per altra banda, es facilitarà una orientació acadèmica i professional a les persones interessades, s’informarà sobre itineraris formatius i laborals, subvencions, convocatòries, ajudes, beques, etc.

Pilar Seller, Regidora d’Educació valora “molt positivament que s’haja triat Monòver com a ciutat amfitriona d’aquesta primera edició d’una fira tan important com aquesta, on es donen a conéixer totes les alternatives d’FP, ja que cada vegada hi ha més adolescents, joves i adults que aposten per aquest tipus de formació, on es fan pràctiques reals, que les capacitarà per al món laboral”.

Com apunta Seller, “la Formació Professional està molt sol·licitada i demandada  en l’actualitat i, per tant, és important informar al respecte perquè la gent conega totes les famílies professionals que s’ofereixen i a les quals poden accedir els usuaris per a aconseguir millorar laboralment i, en un futur, poder-se dedicar a la professió que hagen triat”.

 

Villena participa en la I Feria Comarcal de FP del Alto y Medio Vinalopó
La cita tendrá lugar en Monóvar el próximo 17 de marzo y pretende unir a centros formativos, empresas, entidades públicas y alumnado
Villena, 15 de marzo.-  El Ayuntamiento de Villena participa en la I Feria Comarcal de Formación Profesional que se celebrará el próximo 17 de marzo en el Pabellón Deportivo de Monóvar y que pretende convertirse en un foro público entre los colectivos interesados en la oferta formativa que ofrecen los diferentes centros de los municipios del Medio y el Alto Vinalopó.
La propuesta pasa por congregar a lo largo de la Feria a todos los centros de Formación Profesional, junto a las empresas, colectivos profesionales, instituciones públicas y alumnado vinculado a esta especialidad, que está registrando altas tasas de empleabilidad entre su alumnado y donde las empresas buscan perfiles muy concretos con alta especialización para cubrir sus puestos de trabajo.
A lo largo de la mañana se podrá visitar los stands informativos, participar en demostraciones de competencias profesionales en vivo, actividades y talleres, con la oportunidad de conocer la oferta formativa de FP y las oportunidades profesionales de la comarca del Alto y Medio Vinalopó.
Villena ha visto crecer en los últimos cuatro años su oferte formativa de FP en las diferentes ramas y familias de estudios, especializando en sectores vinculados con las nuevas energías, logística, medio ambiente, además de avanzar en grados vinculados al cuidado de las personas y la educación.

Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

283