Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

Banyeres de Mariola: Actes dia 24 d’abril, Simulacre de Combat i ambaixades

Banyeres és un poble que continua conservant les tradicions festives i culturals dels seus avantpassats, és per això que és ric en manifestacions d’aquest tipus. A més en la seva cultura, és imprescindible la vivència d’aquestes experiències festives que omplin als seus habitants, així com a tots els seus visitants, d’orgull i emoció.

En abril del 22 al 25 es celebren les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, declarades d’interés turístic Nacional. Hui 24 d´abril:

A les 10:45 h, a la Serreta de la Neu, es realitzarà un Simulacre de Combat. L’iniciaran els
ambaixadors del Bàndol Cristià i del Bàndol Moro, acompanyats pels capitans i les bandereres de les filaes de Cristians i de Moros Vells, dels seus festers i de les seues bandes de música. Arribats al Barranc Fondo es procedirà al Ball de banderes. A continuació s’iniciarà la Guerreta i el simulacre de combat d’arcabusseria. Començarà la Filà Jordians, seguida de les filaes del Bàndol Cristià, en ordre invers
d’antiguitat (banda de música, bandera, festers i capità) i del Bàndol Moro encapçalat
per la Filà Moros Vells (capità, festers, bandera i banda de música) pels carrers Conqueridor, Sant Josep, Misericòrdia, Serrella, Mestre Serrano, Sant Miquel, Nou, Cristòfol Colom, plaça Major, Felip V i Castell, fins arribar al monument a Sant Jordi.

l’Ambaixada Mora.

A les 17:30 h, tindrà lloc la Guerreta d’arcabusseria des del carrer Mariola. Començarà
la Filà Califes, seguida de les filaes del Bàndol Moro, en ordre invers d’antiguitat (banda de
música, bandera, festers i capità) i del Bàndol Cristià encapçalat per la Filà Cristians (capità, festers, bandera i banda de música). Es seguirà el recorregut per la plaça Els Plàtans,
avinguda dels Furs, carrer La Creu, plaça l’Ajuntament, plaça Major, carrer Felip V, fins
arribar al Monument a Sant Jordi. Tot seguit, es representarà al castell, a les
19:00 h, l’Ambaixada Cristiana. Seguidament, la Filà de Moros Vells ballarà el Ball Moro

.
A les 20:30 h, al castell de fusta situat a la plaça Major, Ambaixada Humorística entre
les filaes Estudiants i Moros Nous. A continuació, la Filà Pirates representarà la seua Ambaixada humorística al mateix castell de fusta.


250