Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

Banyeres de Mariola, actes dia 25 d´abril Santa Missa en sufragi per tots els difunts, signatura dels nous capitans, “Despojo” i alçà dels nous capitans

Els festers dels dos bàndols es reuniran als voltants de la finca El Morer, on seran alçats els nous capitans i es ballaran les banderes. A les 8:00 h, iniciarà els dispars d’arcabusseria la Filà de Cristians fins a l’Ermita de Sant Jordi, on es dispararà una salva d’honor per filà en record dels nostres avantpassats.
Es continuarà fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves d’Honor.

 

Al voltant de les 9:30 h. Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Posteriorment, esmorzar als voltants de l’Ermita del Sant Crist.

 

 

12:00 h. Signatura dels nous capitans al Llibre d’Or de la Confraria del Sant Crist a l’Ermita. Després, a la porta, Alçà de capitans. Tot seguit baixaran disparant fins l’Ermita de La Malena.

 

 

 

13:00 h. Conversió del Moro al Cristianisme o “Despojo” davant l’Ermita de La Malena. Seguidament es ballarà el “Ball Moro” per la Filà de Moros Vells. A continuació, els festers baixaran disparant fins a la plaça Major.

A les 18:00 h. seran alçats, a la plaça Major, els nous capitans del Bàndol Cristià i a les 18:30 h. els del Bàndol Moro. En ambdós casos es ballaran les banderes en el seu honor. Acabat l’acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous capitans.

 

 

 

 

 

23:55 h. Cordà a la plaça Major


238