Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

Banyeres de Mariola de Mariola contínua en Festes: Diana i Concurs de caps i esquadres, Solemne Missa Major, Mascletà, Desfilada Infantil i Processó

Banyeres de Mariola de Mariola ha iniciat el seu segon dia de festes en el Dia del Patró Sant Jordi. A les A les 7.30 h, un volteig general de campanes ha donat pas a la gran Diana, amb el LIII Concurs de Caps i Esquadres.

Han participat totes les comparses i les seues respectives bandes de música amb una única esquadra en concurs. Ha començat i acabat en la plaça Major.

 

 

A les 11:00 h, concentració de totes les filaes amb les seues banderes, els capitans, les bandereres, els presidents i la Comissió de Festes de Sant Jordi a l’Ajuntament. Abans, el Predicador convidat haurà signat al Llibre d’Or de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. A continuació, es dirigiran, a les 11:15 h, juntament
amb la Corporació Municipal, al Temple Parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, per assistir a la Solemne Missa Major. A l’eixida de missa es dispararà una mascletà, des del pati de la Casa Abadia. A continuació, acompanyament del Predicador a la seu de la Confraria de Sant Jordi per part de la Corporació Municipal i dels representants de la Comissió de Festes, acompanyats per l’Agrupació Musical “La Nova”.

Al mateix temps, cada filà es dirigirà a les seues respectives capitanies, exceptuant la Filà Cristians, que esperarà al Predicador, i al seu acompanyament, per tal de dirigir-se al seu maset on tindrà lloc un vi d’honor. Posteriorment, la comitiva visitarà també la Filà Moros Vells.

 

Solemne Missa Major

 

Mascletà

A les 17:00 h, les esquadres infantils de totes les filaes i les bandes de música participaran en
la Desfilada Infantil de caps i esquadres, que recorrerà l’avinguda dels Furs, el carrer La Creu, la plaça de l’Ajuntament i la plaça Major.

 

(1ª part):

2ª part:

3ª part:

A les 19:00 h., la Solemne Processó de Sant Jordi transcorrerà per la plaça Major i els carrers Major, Laporta, Sant Pere, La Creu i plaça de l’Ajuntament. Finalitzarà al Temple Parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia. A l’entrada del Sant a la plaça Major serà disparada una apoteosi de focs d’artifici. A l’interior del temple es cantaran els gojos al Sant mentre és entro nitzada la seua imatge a l’altar. L’acte finalitzarà amb l’Himne de Sant Jordi.

 

1ª part:

 

2ª part:

 

3ª part:

 

4ª part:


244