Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

Banyeres vibra amb l’espectacular Entrada de les festes de  la Relíquia 2022

La Relíquia de Sant Jordi va arribar a Banyeres de Mariola en el 1788 i hui dia es continua commemorant que aquesta romanga en el municipi. Per aquest motiu el primer cap de setmana de setembre, es reviuen les festes de Moros i Cristians, que se celebraran del 22 al 25 d’abril en honor a Sant Jordi.

Enguany de manera molt especial, les festes de la Relíquia reviuen la «entrà» que tornarem a veure a l’abril, amb l’anunci de totes les Capitanies per al 2023.  Aquest acte se celebra la vesprada del dissabte 3 de setembre i compta amb la participació de totes les comparses, del bàndol cristià: «Cristians», «Estudiants», «Maseros», «Contrabandistes» i «Jordians»; i del bàndol de la mitja lluna: «Moros Vells», «Moros Nous», «Marrocs», «Pirates» i «Califes».

En finalitzar amb el recorregut de l’acte, en la Plaça Major, els festers i festeres presenten armes a la imatge de Sant Jordi que se situa en la façana de l’església. A més, enguahy seran les primeres festes després de la declaració com a Festes d’Interés Turístic Provincial. 

 

CRISTIANS, ESTUDIANTS I MASEROS:

 

 

 

CONTRABANDISTES I JORDIANS:

 

 

MOROS VELLS, NOUS, MARROCS, PIRATES I CALIFES:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

294