Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

Diana, Missa Major, Desfilada Infantil i Processó a la Reliquia de Sant Jordi 2022

Hui, dia de la Relíquia, Banyeres de Mariola obri els seus actes amb una diana, per a seguir amb la missa major. A la vesprada se celebra la desfilada infantil, i per a posar el punt final es donarà la processó a la Relíquia que finalitza amb les celebracions fins el mes vinent d’abril.

La Relíquia de Sant Jordi va arribar a Banyeres de Mariola en el 1788 i hui dia es continua commemorant que aquesta romanga en el municipi. Per aquest motiu el primer cap de setmana de setembre, es reviuen les festes de Moros i Cristians, que se celebraran del 22 al 25 d’abril en honor a Sant Jordi.

 

07:30 DIANA. On participaran totes les filaes amb les seues respectives bandes de música.

 

 

 

A les 11:15 h. Concentració dels Capitans, Bandereres, Presidents i la Comissió de Festes

a l’Ajuntament per a dirigir-se, junt amb la Corporació Municipal, al Temple Parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia per assistir a la Missa.

 

11:30 SOLEMNE MISSA MAJOR A l’eixida de missa es dispararà una mascletà

 

 

 

17:00 DESFILADA INFANTIL. Des de l’avinguda dels Furs i fins la plaça Major. 

(1ª part):

 

(2ª part:)

 

(3ª part):

 

 

 

19:30 SOLEMNE PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI . A l’eixida de la Relíquia es dispararan 21 salves i a la seua arribada a la plaça Major es dispararà un castell de focs artificials en el seu honor. Després de la Processó, al Temple Parroquial es cantarà l’Himne a Sant Jordi i es besarà la Relíquia del Sant amb el següent ordre; Clero, Autoritats, Capitans i Bandereres, Comissió de Festes, Confraria de Sant Jordi, escolta de la Relíquia i poble. Mentrestant es cantaran els Gojos a Sant Jordi.

 

(1ª part):

 

(2ª part):

 

(3ª part):

 

 


244