Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Banyeres

L’Ajuntament de Banyeres ha completat la plantilla de la Policia Local

L’Ajuntament de Banyeres ha completat la plantilla de la Policia Local, amb la incorporació de tres nous agents les places dels quals havien eixit a concurs públic. El procés d’oposició va acabar la passada tardor i els tres policies ja han pres possessió dels seus respectius llocs i es troben plenament incorporats al treball diari des de fa ja diverses setmanes, segons ha confirmat a aquest periòdic l’alcalde de la localitat, Josep Sempere. D’aquesta forma, queden cobertes les 12 places de Policia Local actualment existents.

La cobertura de tots els llocs permet que en tots els torns de treball puga haver-hi dos agents patrullant, un número que per al volum d’habitants de Banyeres l’Ajuntament considera òptim. L’alcalde explica que gràcies a la presència dels 12 policies es pot establir un quadrant de “7×7”, de manera que sis d’ells treballen durant tota una setmana, dues en cadascun dels torns de vuit hores, i els altres descansen, de manera rotatòria. Fins ara, l’existència de vacants obligava a cobrir els buits amb serveis extraordinaris.

Sempere es felicita, a més, d’aquesta estabilitat en la Policia Local de Banyeres, després que en determinats moments en època recent s’hagen viscut situacions d’escassetat d’agents. Un dels més complicats va ser fa ara poc més de dos anys, al gener de 2022, quan la coincidència de diverses baixes mèdiques va deixar la plantilla sota mínims. La situació va obligar a contractar a dos agents de manera interina i crear una borsa de treball específica. Ara, en canvi, aquestes circumstàncies queden ja totalment superades.

 

 


245