Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Beniarrés

L’embassament de Beniarrés en perill per la falta de pluges

Els embassaments peninsulars han vist augmentar les seues reserves gràcies a les precipitacions de l’última setmana. En conjunt, el volum d’aigua emmagatzemada ha pujat al 52,1% de la seua capacitat, un punt més que en la setmana anterior, un nivell 1,5 punts major que en les mateixes dates de 2023, i vuit punts per davall de la mitjana de l’última dècada (60%).

 

 

No és el cas de Beniarrés, un pantà referent en una ubicació clau que es troba en una situació crítica amb un 25.9 de la seua capacitat total. Es va construir que data del 1958 en el llit del riu Serpis, amb una capacitat màxima de 30 hm³. Té una presa de gravetat de 53 m d’altura, amb sobreeixidor de comportes de 1.000 m³/s de capacitat. Aquest pantà pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i les seues aigües es destinen al reg de l’horta de la Safor.

 

Fins al moment, no s’ha vist en el punt de crear algun protocol que controle l’ús de l’aigua per a poder suportar la situació però no descarten algunes reunions que posen certes normes d’ús de l’aigua.

 


238