Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Benilloba

8000 persones omplin la Trobada pel Valencià de Benilloba

8000 persones omplin la Trobada pel Valencià de Benilloba

Benilloba va ser l’escenari de la 32 edició de les Trobades pel Valencià de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Més de 8000 persones van passejar pels carrers de Benilloba entre el matí i la vesprada. Hi van participar quaranta centres educatius de la comarca, a més d’associacions culturals, editorials, empreses, institucions i universitats. La festa grossa va ser durant la vesprada, en què van tindre lloc els tallers, el concert de Dani Miquel, els parlaments i, a la nit, el Correfoc dels Dimonis de l’Alqueria i el concert dels grups Allioli i Cactus.

Entre les autoritats, hi van estar presents, entre altres, Tudi Torró, Directora Territorial d’Educació d’Alacant, Carles Cortés, per la Universitat d’Alacant, Manuel Gomícia, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, Verònica Cantó, de l’Acadèmia de la Llengua o Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana.

La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat va destacar l’èxit de participació, en una jornada lúdica i reivindicativa, en defensa de l’escola, la llengua i la cultura, com va agrair el treball de totes les persones que desinteressadament fan possible l’organització i els actes de les Trobades pel Valencià, presents en totes les comarques valencianes. L’any que ve, la Trobada serà organitzada per les escoles rurals d’Agres, Alfafara i Gaianes.


241