Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Benilloba

Benilloba clou les Trobades d’Escoles en Valencià 2019

Benilloba clou les Trobades d'Escoles en Valencià 2019

La Universitat d’Alacant hi participa aquest dissabte amb la campanya del Servei de Llengües ‘Oh foll amor!’, el voluntariat lingüístic i el grup Pessigolla Teatre

Alacant. Divendres, 7 de juny de 2019

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, participarà en la XXXII Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alcoià i el Comtat que tindrà lloc aquest dissabte, 8 de juny a Benilloba i que tancarà el cicle de trobades 2019 en què la UA ha participat activament en les que s’han fet a Santa Pola, Sella, la Romana, Orba, Xixona i Sant Joan d’Alacant, a més de la de Benilloba.

Els participants a la darrera de les trobades per la llengua que tenen lloc enguany tindran l’oportunitat de gaudir de les diferents activitats amb que s’hi implica la Universitat d’Alacant, com la campanya de Servei de Llengües «Oh, foll amor!», que anima a matricular-se en les diferents llengües que ofereix la UA al seu alumnat, com el valencià i l’anglès. El voluntariat lingüístic de la UA també estarà present a Benilloba i el grup Pessigolla Teatre aportarà colorit i alegria a la festa mentre disfressa i maquilla els valents que s’hi apropen abans de retratar-se davant del fotoreclam de la UA.

La programació de les Trobades a Benilloba començarà a les 10h amb una fireta, inflables i jocs populars situats a la plaça l’Omet. A continuació, a les 10:30h, tindrà lloc la cercavila des de la plaça de l’Ajuntament fins a l’escola. A les 11h, s’inaugurarà el Mural Ceràmic commemoratiu de la Trobada 2019. A les 11:30h es farà una visita guiada per l’exposició d’Enric Morrió «Benillobers als Estats Units d’Amèrica 1860-1920» a la Casa del Metge.

La història industrial i econòmica de Benilloba serà protagonista a les 12:15h amb la visita de l’exposició de telers en miniatura de Rafael Julià a la Llar Jove i s’inaugurarà l’exposició «50 anys d’escola en valencià». A la mateixa hora, la Penyeta Blanca de Cocentaina oferirà un taller de muixeranga a la plaça l’Omet.

Ja de vesprada, a les 17:30h tindrà lloc la segona cercavila amb els centres, acompanyats de cabuts i de la Colla Muixaranguera Penyeta Blanca. Posteriorment, de 18h a 20h, hi haurà també tallers, firetes, inflables i jocs populars, mentre que a les 18:30h i a les 19:30h, a l’Auditori, es desenvoluparà la primera sessió de contacontes. També hi haurà un berenar popular i a les 20h els i les alumnes podran ballar amb el cantacançons Dani Miquel. Després d’això, el grup Allioli interpretarà la cançó de la Trobada.

I a les 23h els Dimonis Rafolins d’Alqueria d’Asnar, tancaran la intensa jornada d’activitats a Benilloba amb un correfoc pels carrers del poble.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

285