Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Benimarfull

Benimarfull aprova la concessió de l’immoble per al Centre de Dia Comarcal per a persones amb diversitat funcional a favor de la Mancomunitat

PROJECTE SOMRIURE:

El 28 de gener d’enguany es complien tres anys de la data en que les famílies del Projecte Somriures visitàrem per primera vegada l’edifici Centre Multiusos ubicat a Benimarfull que, amb el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 (Pla Convivint) de la Generalitat Valenciana, es pretén convertir en un Centre de Dia Comarcal per a persones amb diversitat funcional.

El passat divendres, 27 de gener de 2023, just després de tres anys menys un dia d’eixa primera visita, el Plenari de l’ajuntament de Benimarfull aprovava inicialment la concessió demanial de l’immoble a favor de la Mancomunitat de L’Alcoià i el Comtat.

Després de molta paperassa i formalitats legals s’aprovava dita concessió amb el vot a favor de tots els regidors presents, cosa que ens alegra ja que confirma el suport que des d’un primer moment ens ha manifestat l’ajuntament de Benimarfull, propietari de l’edifici, perquè aquest espai es destine a les persones amb diversitat funcional de les nostres comarques. Es tracta d’un pas important per a la posada en marxa del futur Centre de Dia Comarcal, ja que permetrà que, una vegada la concessió siga definitiva, la Mancomunitat puga encetar els tràmits per sol·licitar a la Generalitat el Pla Convivint i abordar les obres de
reforma necessàries per poder utilitzar el centre.

 

 

Estem parlant d’un centre molt esperat per nosaltres, les famílies de les comarques de l’Alcoià i El Comtat que tenim fills i filles amb dependència i/o discapacitat. Es tracta d’una infraestructura força necessària, ja que a les nostres comarques existeix una important deficiència de places en centres i recursos per atendre’ls. Els centres d’atenció a la diversitat funcional existents es troben a Ibi i a Alcoi i es troben actualment coberts, sent molt difícil que es produisquen baixes o que hi haja places vacants Això provoca que, cada any, quan els nostres fills i filles compleixen l’edat d’escolarització obligatòria i han de deixar els centres educatius, les famílies ens trobem amb el pesar de no poder anar a cap lloc on els nostres fills i filles continuen atesos, amb les teràpies i atencions que tant necessiten i, el que és encara més greu, ens enfrontem a la incertesa de no saber fins quan perdurarà eixa situació que considerem tan injusta.

És per això que les famílies del Projecte Somriures sentim ara mateix una gran satisfacció pel pas que s’ha donat, però amb cautela. I és que, des que coneguérem l’existència d’aquest edifici, que recordem que porta sense cap ús des de la seua construcció, fa més de dotze anys, no han faltat quantitat ni diversitat d’obstacles i entrebancs burocràtics que, malauradament, han retardat la sol·licitud del Pla Convivint.

 

Aleshores, ens preguntem: si s’ha tardat tres anys per poder donar aquest pas, quant de temps és haurem d’esperar per veure en funcionament aquest recurs tan necessari per als nostres fills i les nostres filles? Ens agradaria no haver d’esperar tres anys més! Tot i tenint en compte que, a més de les obres de reforma, després encara s’haurà de definir la gestió del centre i concretar la posada en marxa del recurs.

Així doncs, no podem consentir que es perda ni un sol dia ni un sol minut més. Els nostres fills i les nostres filles, les nostres famílies, necessitem respostes i solucions dels qui ens governen i ens representen. Cada dia que passa, algun o alguna jove empitjora una mica la seua feble salut, s’aixeca amb profunda tristor perquè no veurà eixe dia als seus companys i companyes i romandrà a casa sol, sense possibilitat de socialitzar i compartir amb aquells amb qui es sent feliç o es fa preguntes sense resposta perquè no entén com és possible que la societat no se n’adone que, per a ell o per a ella, assistir a un centre o tenir un recurs assistencial públic i de qualitat és moltíssim més que un espai físic, és una estabilitat física, mental i emocional i, amb lletres majúscules, és UNA LLAR on desenvolupar el seu PROJECTE DE VIDA d’acord amb
les seus PREFERÈNCIES, GUSTOS, NECESSITATS I COMPETÈNCIES. És, de justícia, el seu DRET i els drets són inviolables.

Per tant, ara el que desitgem i demanem és que, sense més demora, la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat i la Conselleria de Diversitat Funcional s’agafen de la mà i colze a colze li donen un impuls important per fer realitat el projecte.
L’Alcoià i el Comtat, 3 de febrer de 2023


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

294